Udvalgsformand Tage Nielsen og projektleder Brian Bay Hermansen fra MT Højgaard nød det gode efterårsvejt og udsigten til et flot søbad i fremtiden. Foto: Michael Wulff

Udvalgsformand Tage Nielsen og projektleder Brian Bay Hermansen fra MT Højgaard nød det gode efterårsvejt og udsigten til et flot søbad i fremtiden. Foto: Michael Wulff

VIDEO: Nu sker det:

Søbadet er ved at blive bygget

Det godt 12 millioner kroner dyre Skanderborg Søbad ventes at stå klar i maj 2021 med lækre faciliteter

Af
Michael Wulff

SKANDERBORG Stod det til den flok unger fra Virring, som fredag formiddag kom gennem Byparken i Skanderborg, så kunne de fint nøjes med en stor gravko i stedet for Søbadet, som nu for alvor er på vej.

Mange og lange snakke i byrådet er afløst af aktivitet ved bådebroen nedenfor Kulturhuset.

Sejlende gravko

MT Højgaard har i al stilhed søsat en stor modulponton og placeret den udenpå bådebroen.

"Den er vi i gang med at rive ned. Noget kan vi tage herinde fra, inden den store gravko kommer ud at sejle for at trække pæle og stålkonstruktionen fra hinanden," fortæller projektleder Brian Bay Hermansen.

Søen og byen

Ved siden af ham står en storsmilende udvalgsformand, den radikale Tage Nielsen.

"Det har været diskuteret meget, dette projekt. Men jeg tror, at det vil binde byen og søen tættere sammen. Det bliver en oase, som folk vil tage til sig," siger Tage Nielsen.

Når den gamle bro er væk i uge 39, så hamres der fra uge 40 pæle ned til det nye anlæg, som vil rumme udspring, sauna til vinterbadet, solterrasse, kajakhus og meget mere. Men først skal der arbejdes hårdt gennem vintermånederne.

"Det kommer til at larme, når vi hamrer pæle ned. Vi har orienteret naboerne, for når hammeren rammer pælen, så giver det lyd. Det vil stå på i to-tre uger," siger MT Højgaard projektlederen.

Spadestikket

Den 9. oktober skal der være første ’spadestik’ – som i stedet bliver 'noget med pæle'. Anlægget forventes færdigt i maj 2021 med indvielse i den første sommermåned, juni.

Publiceret 23 September 2020 11:30