Inge passer godt på bamserne, indtil de bliver afhentet af flygtningefamilier. Butikken har åbent hver onsdag mellem kl. 14 og 16.30. Pressefoto

Inge passer godt på bamserne, indtil de bliver afhentet af flygtningefamilier. Butikken har åbent hver onsdag mellem kl. 14 og 16.30. Pressefoto

549 x værsgo': Bamser til flygtningebørn

De 549 bamser, der forrige weekend deltog i forældrebevægelsen HvorErDerEnVoksens demonstration på Fælleden i Skanderborg for bedre normeringer i daginstitutionerne, er nu doneret til Gratisbutikken på Ryhavegårdsvej.

Her tog Inge godt imod de mange store og små bamser, der nu vil få en ny mission, nemlig at give omsorg og tryghed til flygtningebørn i Skanderborg Kommune.

Bamserne var stand-in for mennesker, der på grund af Corona-smittefaren sendte deres plyssede venner i stedet for. Og det skete ikke kun i Skanderborg, men over hele landet. Det resulterede i en verdensrekord med 9.061 bamser på Christiansborg slotsplads.

Og der er brug for bamseaktivisterne, mener Anna Opstrup Larsen fra forældrebevægelsen. Hun peger på, at Skanderborg Kommune regner udgifter til både pedel og vikarer med i deres udregninger, og det giver kunstigt gode normeringer, mener hun.

"I Skanderborg Kommune tager man alle udgifter til daginstitutionerne og deler dem med antallet af børn. Så får man et tal, som giver kunstigt gode normeringer, fordi det indeholder lønninger til ledere, administrativt personale og pedeller, selvom de ikke er på gulvet med børnene. Det indeholder både løn til den syge pædagog i sengen derhjemme og løn til vedkommendes vikar, selvom børnene jo ikke har gavn af to voksne. Til sidst indeholder tallet også løn til de pædagoger, der er på ferie eller kursus, og derfor er fraværende i forhold til børnene," forklarer hun.

"Derfor kan byrådet se på tal, der viser at Skanderborg kommune har 1 voksen til 3,2 børn i vuggestuen og 1 voksen til 7 børn i børnehaven, samtidigt med at forældre kan tælle 42 børn til 2 voksne når de henter om eftermiddagen."

Publiceret 23 September 2020 08:00