Eleverne fra 2C på Mølleskolen testede bl.a. overarmene, da Ole Lund Kirkegaard blev fejret. Foto: Sonne

Eleverne fra 2C på Mølleskolen testede bl.a. overarmene, da Ole Lund Kirkegaard blev fejret. Foto: Sonne

2C fra Ry fejrede Gummi-Tarzans far

Ole Lund Kirkegaard blev hædretaf heslige sløngler

Af
Claus Sonne

Fejring I 2020 ville Ole Lund Kirkegaard være fyldt 80 år, og for at hædre hans forfatterskab har Di Heslige Slønglers Klup kåret Kirkegaard til 'Årets Klassiker'.

I anledning af fejringen var 2C fra Mølleskolen i Ry inviteret en tur til Skanderborg, hvor de foran Kulturhuset stiftede bekendtskab med Ole Lund Kirkegaards elskede figurer - enten i form at opløsning eller ved at kaste sig over en række fysiske udfordringer, der både talte en stærkmands-konkurrence samt en målskydningskonkurrence med korkpropper. Og at dømme efter elevernes entusiasme, havde både Gummi-Tarzan og næsehornet Otto været glade.

Se billeder fra 2C's besøg her:

I begrundelsen for kåringen af Ole Lund Kirkegaard kan man læse følgende:

"De historier, børn læser og får læst op, er grundlagt for deres fremtidige litteraturlæsning. Det er her, de opdager fortællingens magi og litteraturens evne til at flytte meninger og følelser. Det er i barndommen, vi kan lære at bruge læsningen og begribe den sproglige fantasi og dens evne til at skabe empati i vores omgang med andre mennesker. Men det mest væsentlige ved Ole Lund Kirkegaards bøger er jo ikke, at de kan være en pædagogisk løftestang og skabe nye læsere. Nej, årets klassiker er udpeget, fordi det er en litteratur, der er levende og levedygtig for generation efter generation."

Publiceret 23 September 2020 19:00