Årets oprykningstur stod i coronaens tegn med håndsprit og afstand. Privatfoto

Årets oprykningstur stod i coronaens tegn med håndsprit og afstand. Privatfoto

Spejderne på tur i en coronatid

Skanderborg Skanderborg gruppe Det Danske Spejderkorps var i dagene 4-6 september på tur ved det naturskønne Ryekol i Gammel Ry.

Turen står i oprykningens tegn, hvor de ældste spejdere i grenene rykker op, så der kan blive plads til nye spejdere i de yngste grene. Familiespejd er spejdernes yngste gren for de 3-6årige, hvor far/mor/bedsteforældre er med til spejder. Mange af disse spejdere rykkede op til mikrogrenen.

Temaet for lejren var Olsenbanden. Spejderne blev udfordret med mange forskellige opgaver, bl.a. skulle de hjælpe Egon med at åbne Frank Jäger pengeskabet, der var fuld af guld(chokolade)penge.

For at passe på i denne coronatid var alle spejderne i faste patruljer både når de sov i teltene, spiste og var på løb, så der kunne holdes god afstand til de andre.

Spejdere plejer ikke at være bange for at blive beskidte, men alligevel blev alle håndspritflaskerne flittigt brugt og toiletterne gjort hyppigt rent. Det lykkes dog de fleste spejdere at få tøjet beskidt alligevel.

Forældrene modtog derfor søndag eftermiddag glade, trætte og beskidte børn, der igen havde haft en god lejr trods tidens udfordringer, lyder det fra gruppeleder Jeanette Pil Ulriksen i en pressemeddelelse.

gs

Publiceret 18 September 2020 14:00