Debat: Velkommen hjem til vores kloge unge

Pernille Schiøtz, Søkildevej 46 A, Ry

Når de unge ny tilflyttede forældre laver så meget 'ståhej' for deres landsby skoler, er det vigtigt at vide, at de ikke blot er en flok 'kjøvenhavnere', der vil på landet.

Langt de fleste af disse unge forældre er barnefødte og opvokset her på egnen, og har selv gået på landsbyskole. De ved, hvad den lokale skole er værd, og de kæmper meget bevidst for det, de vil give deres børn. De er rundet af midtjydsk muld!

Hele byrådet burde være stolte af dem og lytte til dem; de kender egnen og vil det bedste. De er kloge, handlekraftige og klimabevidste. De kommer IKKE med to forurenende biler og buldrende superego'er. De vender hjem for at tage aktivt del i deres hjemstavn. Så når alle disse unge forældre kommer cyklende til de lokale folkeskoler, så bør byrådet ærlig talt sige tak, fordi egnens fornuftige og dygtige, klimabevidste, landsbyvenlige, aktive og gæve unge forældre vender hjem og kæmper klogt og ærligt for det, der retmæssigt burde være deres.

Alle vi ældre kan kun håbe på, at et par af dem orker at gå ind i byråd og lokalpolitik fremover, så de penge, der nu bruges på eksempelvis udefrakommende konsulentfirmaer, kan blive brugt lokalt og ansvarligt til gavn for alle! Både børn, voksne og gamle - også i landsbyerne.

Publiceret 17 September 2020 14:30