Foto: Privat

Foto: Privat

Fem år på bagen:

Jubilæum for landsbyordning i Hylke

Mandag 21. september inviteres til fest for både børn og voksne i anledning af byens mærkedag

For fem år fik Hylke besøg af børne-, undervisnings- og ligestillingsminister, Ellen Trane Nørby. Ministeren markerede åbningen af de nye klasselokaler til Virring Landsbyordning i Hylke.

Omgivet af børn med flag samt politikere, borgere og journalister klippede ministeren den røde snor, der markerede åbningen af den nye skolebygning.

I sin tale var Ellen Trane Nørby fuld af beundring og havde mange rosende ord i sin tale til Skanderborg Kommunes visionære arbejde, som hun mente kunne tjene som forbillede for andre kommuners arbejde med at skabe levende og bæredygtige løsninger på landet.

Forud for dagen var gået et års arbejde. Borgere i Hylke havde knoklet sammen med kommunens folk for at bygge de nye fælles rammer til indskoling og foreningsliv. Det særlige i Hylke er, at der ikke var tale om lokaler til en friskole, men en til en kommunal folkeskole.

Efter mere end 10.000 frivillige arbejdstimer var resultatet helt nye, innovative og energirigtige bygninger, der siden har vundet international anerkendelse. Indskolingen blev bygget sammen med børnehaven og foreningernes lokaler med formålet om at styrke børnenes muligheder, det lokale liv og sammenhold.

Mandag 21. september inviteres til fest for både børn og voksne i anledning af byens mærkedag. På dagen vil landsbyrådet afsløre en stor gave til byens børn.

Publiceret 16 September 2020 15:30