Skanderborg vinder ny pris med innovativ gravko

En multifunktionel gravemaskine, konstrueret af folkene på Entreprenørgården, får nystiftet pris

Af
Grethe Bo Madsen

Asfaltudlægger, hækklipper, træfælder, kanttrimmer, optager af fliser, klo til at løfte og sætte kantsten med. Der findes næsten ikke den opgave, som entreprenørafdelingens ombyggede gravemaskine ikke kan hjælpe med.

Derfor er Skanderborg Kommunes entreprenørafdeling nu hædret med Kommunalt EntreprenørForums Udviklingspris.

En pris, der uddeles for første gang i år og gives til en enhed inden for kommunal drift og service, som har udviklet en ny og bedre værktøj.

Udviklingsprisen gives til den mest innovative løsning vurderet på kvalitet, effektivitet, bæredygtighed og arbejdsmiljø.

I 2018 købte entreprenørafdelingen en almindelig gravemaskine og byggede den om, så den kan have en ladvogn med. Samtidig udviklede man en række forskellige redskaber, der kan sættes på gravearmen.

Du kan se den mulitfunktionelle gravko "in action" her:

Løsningen har betydet, at man nu har kunnet effektivisere mange arbejdsopgaver, fordi maskinføreren kan løse mange opgaver selv, og ikke behøver at have en ekstra traktor, vogn eller lastbil med ud til mange af opgaverne.

Gravemaskinens roterende krop rager ikke ud over maskinens bredde, og det forbedrer samtidig sikkerheden ved arbejde i bynære miljøer med megen trafik, da forbi kørende trafik ikke bliver berørt. Det betyder, at man ofte helt undgå at skulle spærre et sikkerhedsområde af.

Samtidig slipper entreprenøradelingens medarbejdere for tunge løft, krævende arbejdsstillinger og farlige arbejdssituationer langs vejene.

Publiceret 14 September 2020 09:00