549 plyssede protester var lørdag samlet foran Rdhuset på Fælleden, for at få politikerne til at huske kravet om minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Pressefoto

549 plyssede protester var lørdag samlet foran Rdhuset på Fælleden, for at få politikerne til at huske kravet om minimumsnormeringer i daginstitutionerne. Pressefoto

Bamser demonstrerede for minimumsnormeringer

Plyssede protester fyldte op foran rådhuset på Fælleden, da forældrebevægelsen HvorErDerEnVoksen demonstrerede for minimumsnormeringer i daginstitutionerne

normering 549 bamser fra hele Skanderborg Kommune fandt lørdag vej til Fælleden med skilte og bannere for at deltage i den landsdækkende demonstration for minimumsnormeringer i daginstitutionerne arrangeret af forældrebevægelsen HvorErDerEnVoksen.

På grund af smittefaren fra Corona, der udelukker større forsamlinger af menneker, tog de de plyssede demonstarnter over og mødte op for fastholde fokus på, at der fortsat er alt for få voksne i de danske daginstitutioner, også i Skanderborg.

Se galleriet med de plyssede demonstranter her:

Foran rådhuset lavede de plyssede demonstranter en stille sit-in for at huske politikerne på deres løfter med gule hjerter og skilte. I tidligere budgetter og i kommunale strategier har byrådet nemlig tidligere skrevet flotte ord om de optimale rammer for børnene, samtidig med at de har sparet og skåret på daginstitutionerne i de sidste 10 år, skriver forældrebevægelsen i en pressemeddelelse.

"Går for langsomt"

"Vi kan se, at vores budskab kommer igennem. Vores indsats virker altså. Vores mål er at sikre tilstrækkeligt med midler fra regeringen og de rigtige prioriteringer fra kommunerne, så der bliver rettet op på de dårlige forhold for vores mindste og mest udsatte. Der skal simpelthen være et minimum af voksne pr barn. Det går den rigtige vej, men det går for langsomt," oplyser Anna Opstrup Larsen, der var tovholder på demonstrationen i Skanderborg og talsperson for den lokale afdeling af HvorErDerEnVokse.

"Både kommunens daginstitutioner, skoler og specialområdet er blevet udsultet i en lang årrække. Der er skåret ind til benet og så lidt mere. Derfor er der behov for en massiv genopretning af hele området - og ikke at man spiller den ene gruppe ud mod den anden. Der er behov for at børn, unge, familier og professionelle står sammen og med én stemme kræver anstændige vilkår for hele området," understreger hun.

Verdensrekord?

Ikke kun i Skanderborg stillede bamserne op for børnene. Det gjorde de også i kommuner landet over og på Christiansborg, hvor der var mødt så mange bamser op, at forældrebevægelsen HvorErDerEnVoksen mener, der er tale om en verdensrekord for flest bamser samlet på ét sted, og derfor nu vil kontakte Guiness Rekordbog

Og der er ifølge forældrebevægelsen god grund til det store fremmøde. På trods af politiske aftaler om minimumsnormeringer i 2025, spares der på børnene i mange kommuner.

Dobbelt god gerning

De 549 bamser fra Skanderborg blev efter demonstrationne på Fælleden doneret til Gratisbutikken på Ryhavegårdsvej. Her vil bamserne gøre nye børn glade, når flygtningefamilier gratis kan hente tøj, legetøj, køkkenting og møbler hver onsdag mellem kl. 14 og 16.30.

bo

Publiceret 14 September 2020 08:00