Henrik Jensen er bidt af det søde outdoor-liv. Foto: Privat

Henrik Jensen er bidt af det søde outdoor-liv. Foto: Privat

Henrik fra Gl. Rye vil skaffe danskerne det bedste outdoor-drej

Henrik Jensen og virksomheden Comcepto ApS har efter flere års ophold i Grønland fået gang i en spirende forretning inden for salg af outdoor-relateret udstyr til butikker herhjemme

skanderborg Hul i gummistøvlerne. En lommelygte, der svigter, når man skal bruge den midt om natten. Myg, der stikker døgnet rundt. Strabadserne i naturen kan være hårde, hvis man mangler det rigtige grej. Det ved Henrik Jensen fra Gl. Rye efter flere års aktivt liv i Grønland. Nu kommer hans viden os andre til gode.

"Jeg har af familiære årsager boet flere i Grønland og har haft store naturoplevelser dér. Hundeslædeture, lange vandringer og isfiskeri. Det fik mig i gang med at opstøve og sælge outdoorudstyr deroppe. Vel at mærke udstyr, der virker hver gang – også i det barske klima," forklarer Henrik Jensen.

Grønlandsk kvalitetstest

Han og familien har nu fundet sig godt til rette under de lidt varmere himmelstrøg i Gl. Rye. Søhøjlandets skønne natur har efterhånden inspireret ham til også at tilbyde danske butikker det grej, som han sælger på Grønland.

"Først tænkte jeg, at grejet nærmest er 'overkill', fordi det jo er lavet til det vanvittige klima og landskab i Grønland. Men på den anden side: Hvorfor gå på kompromis? Danskerne bliver mere og mere optaget af outdoor-livet, så kravene til grejet bliver også større," pointerer Henrik.

"Jeg håber og forventer, at de danske butikker er med på idéen. Udstyret er gennemtestet af mig selv og mine grønlandske kunder, og jeg kan love, at forbrugerne deroppe straffer kontant, hvis kvaliteten svinger. Så det gør den ikke," fastslår Henrik Jensen med et grin.

Vi hader myg!

Henrik har lige fået myggemidlet Bushman på lager. Et middel, som han har lært at kende i forbindelse med rejser i Grønland og Sverige.

”Findes der nogen, der ikke hader myg? Det er rart bare at kunne nyde naturen, stranden eller hvad man nu har planlagt,” siger outdoorentusiasten, som engang fik spoleret en rensdyrjagt af blodtørstige myg.

Derfor har han netop fået grønt lys til at sælge midlet i Danmark.

"Jeg synes generelt, at danskerne fortjener godt grej, for de har mulighed for nogle af de bedste oplevelser, når de bevæger sig ud naturen med udstyret i orden," lyder det afslutningsvis fra Henrik Jensen fra Gl. Rye.

Publiceret 12 September 2020 11:30