En borger fra Skanderborg-egnen har fået afslag på at udtille sin halekuperede hund (ikke den på billedet). Arkivfoto: Finn Frandsen, Politiken/Ritzau/Scanpix

Hundeudstilling i Brøndby Hallen. Ritzau Scanpix

Nej til at udstille hund er blevet stadfæstet

Af
Claus Sonne

En hundeejer med bopæl lige uden for Skanderborg har nu også Miljø- og Fødevareklagenævnets ord for, at der ikke kan gives lov til at udstille en hund, der har fået sin hale kuperet.

19. februar 2018 ansøgt ejeren Fødevarestyrelsen om dispensation fra forbuddet mod fremvisning af halekuperede hunde jvnf. dyreværnslovens § 11, stk. 2. Det fremgår af ansøgningen, at klager ønsker at deltage i konkurrencer under Danmarks Civile Hundeførerforening med sin halekuperede hund. Derudover fremgår det, at halekuperingen er sket af sundhedsmæssige årsager, ikke af kosmetiske.

Miljø- og Fødevareklagenævnet skriver i sin stadfæstelse af det nej, Fødevarestyrelsen tidligere har givet, og som altså er blevet anket, at hale- eller ørekuperede hunde ikke må udstilles eller på anden måde fremvises med henblik på bedømmelse af hundens ydre, dens brugsegenskaber eller færdigheder.

Dispensationer gives kun til politihunde eller til servicehunde til handicappede, skriver styrelsen videre.

Publiceret 11 September 2020 18:30