Dung Pham i sin restaurant Kokken & Wokken i Skanderborg. Foto: Michael Wulff

Dung Pham i sin restaurant Kokken & Wokken i Skanderborg. Foto: Michael Wulff

Pham er tilbage med nyt kort og asiatiske retter

Kokken & Wokken i Adelgade i Skanderborg er genåbnet med far og søn bag disken og gryderne

Af
Michael Wulff

SKANDERBORG Dung Pham er blevet 56 år gammel. Han åbnede sin første restaurant i Skanderborg i 1997, men har de seneste år været væk på grund af sygdom.

Nu er han tilbage i Kokken & Wokken på Adelgade 35 i Skanderborg.

"Ja, og nu får jeg hjælp af min søn, Phi Pham. Han er 26 år, og ham har jeg oplært, siden han var så lille," siger Dung og stikker hånden ud i hoftehøjde.

Dungs plan er, at Phi skal overtage, når han på et tidspunkt får lyst til at gå på pension.

Bådflygtning

Dung Pham kommer oprindelig fra Vietnam.

"Vi var bådflygtninge i 1982, jeg var kun 15 år gammel."

Det husker han tydeligt.

Da familien kom til Danmark, var den med til at lære danskerne andre spisevaner.

"Jeg har været på mange restauranter i Danmark, og har selv haft i Silkeborg og Ry. Men her i Skanderborg bor vi, og her vil jeg gerne bo resten af mit liv."

Åbnede med nyt spisekort

Dung Pham lukkede sammen med sønnen døren op til Kokken & Wokken den første fredag i september.

"Med nyt spisekort med asiatiske retter tillempet en danskers smag. Ikke for stærkt, men lige tilpas," fortæller Dung Pham.

"Nu har de det hele"

"Vi tog det stille og roligt i fredags, for det er vigtigt, når der er nyt spisekort og for at undgå misforståelser med vores kunder. Og det gik rigtig fint."

Dung peger på den udvikling med fremmede krydderier og retter, som danskerne har oplevet de sidste tyve år.

"Dengang kunne du ikke finde noget fremmed i supermarked. Men nu, nu har de jo det hele," siger han og stråler af glæde.

"Det er vigtigt og sundt, at vi spiser hvidløg, og det kan danskerne nu."

Ialt 35 gæster kan der sidde i Kokken & Wokken, som åbner hver dag kl 16 til 21.

Publiceret 10 September 2020 11:30