På Skanderborg Station - Perron 1 findes Museum Skanderborgs administration, historisk arkiv, bymuseum, arkæologisk værksted, butik, café og meget mere. Pressefoto

På Skanderborg Station - Perron 1 findes Museum Skanderborgs administration, historisk arkiv, bymuseum, arkæologisk værksted, butik, café og meget mere. Pressefoto

Tag en kunstpause på stationen

Du kan snart oplevere Museum Skanderborgs nye lokaler på Skanderborg Station

skanderborg Om lidt åbner dørene for en stund op til det nye Museum Skanderborg – Perron 1, på Skanderborg Station. Det sker lørdag 12. september med udstillingen 'KUNSTPAUSE – PERRON 1'. Her kan besøgende opleve unikke kunstinstallationer og malerier kombineret med en mindre kulturhistorisk udstilling, Menneskeaftryk, der taler ind i de udstillede kunstværker.

Museum Skanderborg, der lige nu i gang med stor transformation fra posthus til levende og unikt historiehus, har i den forbindelsen inviteret tre kunstnere til at udstille i de endnu tomme og rustikke museumslokaler på Perron ét. Dette er blevet til udstillingen 'KUNSTPAUSE – Perron 1'.

En udstilling, som viser værker af Noelia Mora Solvez, Anne-Marie Pedersen og Inge Ørntoft, der alle sidder i Kunstråd Skanderborg. De tre kunsternes værker er meget forskellige, og besøgende vil blandt andet kunne gå på opdagelse i en 12 meter lang korridor omgivet af video og lyd, besøge et lyserødt rum med en gennemsigtigt multifarvet glasskulptur, hvorpå der vises en film, eller opleve farverige malerier i flere af de mange rum.

'Noget særligt'

Formand for Kunstråd Skanderborg, Noelia Mora Solvez beskriver udstillingsstedet Perron 1 som noget særligt:

"Det er utroligt spændende at udstille et sted, som i den grad er under udvikling. Hvor man midlertidigt kan indtage de store kommende museumsrum. Perron 1 er med dens helt unikke placering et oplagt udstillingssted. Et helt særligt og tilgængeligt mødested, der giver besøgende fra nær og fjern nem adgang. Det været sjovt for Kunstrådet at kunne bidrage, og derved være med til udfolde og introducere de nye formidlingsrammer."

Ud overkunstværkerne kan besøgende også opleve museets kulturhistoriske udstilling, Menneskeaftryk, som spiller sammen med kunstinstallationer og malerier.

"Vi mennesker sætter vores aftryk på mange ting – i naturen og kunsten mv. Men vi efterlader også aftryk mere eller mindre ubevidst. Museum Skanderborg har til denne udstilling samlet en række genstande, som viser menneskers aftryk gennem tiden - fra aftryk af en barnefod i en mursten fra middelalderen til smykker lavet af rigtige menneskehår i 1800-tallet," fortæller museumsinspektør Charlotte Abildgaard Paulsen.

Udstillingen varer fra 12. september til 18. oktober. Alle dage kl. 10-18.

mj

Publiceret 08 September 2020 14:00