I Danmark lever op 85-90.000 mennesker med en demenssygdom. Heraf har ca. 45.000 Alzheimers sygdom

I Danmark lever op 85-90.000 mennesker med en demenssygdom. Heraf har ca. 45.000 Alzheimers sygdom

Alzheimerforeningen mangler indsamlere i Skanderborg

Alzheimerforeningenmangler indsamlere i Skanderborg

skanderborg Under overskriften 'Husk mig' går hundredvis af mennesker på gaden lørdag 19. september til Alzheimerforeningens landsindsamling for at samle ind til fordel for de op mod 90.000 mennesker, der lever med en alvorlig demenssygdom og de ca. 400.000 pårørende, der står lige ved siden af.

Rundt om i hele landet vil frivillige ildsjæle være på gaden for at samle ind, men der er brug for indsamlere i Skanderborg. Derfor opfordrer Alzheimerforeningen nu lokale borgere til at melde sig.

Corona ramte hårdt

Hver tredje time dør en dansker af en demenssygdom, som er en af de mest frygtede og opslidende sygdomme i Danmark. Især under coronaepidemien, hvor plejehjemmene lukkede for besøg og dagtilbud for hjemmeboende med demens blev begrænset til et minimum. Over halvdelen af de pårørende meddeler, at de er alvorligt bekymrede for, hvad isolation og nedlukningen har haft af konsekvenser for deres kæres mentale og fysiske helbred. Det viser en ny undersøgelse, Alzheimerforeningen har foretaget.

"Demens rammer hårdt. Når et menneske får demens, bliver hele familien ramt. Mange oplever at hverdagen splintres i tusinde stykker, når man ser sin nærmeste langsomt forsvinde ind i glemslen. Den følelse er kun blevet forstærket under coronaepidemien, hvor hverdagens trygge rutiner er blevet overladt til uvished om fremtiden. I den forbindelse har vi oplevet en firdobling af henvendelser til vores Demenslinie fra frustrerede pårørende og mennesker med demens. Derfor er der mere end nogensinde brug for den støtte, som landsindsamlingen er vi med til at sikre," siger direktør i Alzheimerforeningen, Nis Peter Nissen.

Alzheimerforeningen opfordrer til, at så mange som muligt melder sig og bruger et par timer lørdag 19. september. Tilmeld dig på www.huskedagen.dk.

mj

Publiceret 08 September 2020 10:00