Her er det Pernille Bruun Laustesen (tv.), som modtager en buket blomster. Pressefoto

Her er det Pernille Bruun Laustesen (tv.), som modtager en buket blomster. Pressefoto

Lærer fra Herskind får en særlig tak

Pernille Bruun Laustesen har modtaget en hjertevarm takkehilsen

Vi kender dem alle: Den lærer der gjorde indtryk i skolen. Læreren, der hjalp dig med at forstå den ligning, der ikke ville løses, og den lærer, der var der, når det hele blev lidt svært.

Inden sommerferien satte professionshøjskolen VIA University College fokus på de lokale lærere i alle Region Midtjyllands 19 kommuner, som hver dag gør skolen til noget særligt for eleverne.

Én af de udvalgte til en modtage en særlig tak i selskab med en buket er Pernille Bruun Laustesenpå Herskind Skole og Børnehus. Det var Casper og Else Thomsen, forældre til Maja og Jeppe Thomsen, der begge går på skolen, som skrev følgende til Pernille:

'Tusind tak Pernille, fordi du ser børnene som de er. Tak fordi du får indarbejdet en masse fysisk aktivitet i undervisningen - både før og under corona. Du giver børnene lyst til at lære. Tak fordi vi og vores børn altid bliver mødt med et smil og vilje til at løse de små og store forhindringer børnene møder i hverdagen. Du er elsket af børnene og de ved, at de kan komme til dig og få hjælp. Du er en fantastisk lærer og vi håber, at du bliver på "vores" skole mange år endnu. De bedste hilsner Casper og Else'

Tusind tak Pernille, fordi du ser børnene som de er

"Vi har ønsket at sætte fokus på lærerne, der hver dag gør skolen til noget særligt for vores børn. Vi vil gerne sige tak til en faggruppe, der ikke altid får den ros og opmærksomhed, de fortjener, selvom de fleste af dem gør en kæmpe forskel hver dag – også i det skjulte," siger kampagneleder Hanne Duus fra VIA University College.

Behov for dygtige lærere

Ifølge en analyse foretaget af COWI for Region Midtjylland kan kommunerne i store dele af regionen få svært ved at tiltrække og fastholde uddannede lærere i fremtiden.

"Vi ved, at veluddannede lærere er en vigtig forudsætning for at lykkes med læringen i skolen. Men samtidig kigger vi ind i en fremtid, hvor vi kan møde udfordringer med at tiltrække dygtige lærere til Silkeborg Kommune. Derfor håber vi naturligvis, at kampagnen også kan inspirere de unge til at overveje læreruddannelsen, så de kan blive en del af den næste generation af lærere, der dagligt gør en stor forskel for kommunens børn," siger Lars Ustrup Christensen.

Man kan læse mere om kampagnen på via.dk.

Publiceret 05 September 2020 11:30