Udstilling kan ses hele september måned på Skanderborg Bibliotek

Udstilling kan ses hele september måned på Skanderborg Bibliotek

Udstilling med portrætfotografier på Skanderborg Bibliotek

Hele september kan du komme til udstilling på Skanderborg Bibliotek, hvor Randi Krog udstiller portrætfotografier

Randi Krog har fulgt 'familietråden' ved at uddanne sig inden for de grafiske fag, og hun har arbejdet som grafiker i de trykte medier i over tyve år. Interessen for fotografering kom lige så stille snigende, og den var en god anledning til at lære folk at kende, da hun i en årrække boede i Norge. Der havde hun sit virke i en fotoklub, og var blandt andet. med til at arrangere et landsdækkende film- og fototræf for medlemmer inden for 'Norsk Selskap For Fotografi'.

Hovedinteressen for portrætter kom for ti år siden. Det er altid under begrebet TFP (Time For Photography), hvilket betyder udelukkende kreativt samarbejde, fotograf og model imellem. Randi spotter altid modellerne selv, enten i gadebilledet eller på diverse sociale medier. Hun har en forkærlighed for dem, der stikker lidt ud fra mængden, om det så er udseendemæssigt eller den måde, de tænker og anskuer verden på, deres kreative virke eller rummelighed for andre mennesker.

Kameraet og Randis interesse for portrætfotografering, fungeret som en slags 'buffer' i forhold til at kontakte andre mennesker. Det har givet hende modet til gå op til fremmede, forklare sin henvendelse og give dem sit kort. Som regel siger de fleste ja, hvilket resulterer i en aftale om en dag at gå rundt med kameraet i en times tid eller to. Hun har gennem årene hørt mange forskellige livsskæbner, også nogle hun slet ikke var forberedt på. Det styrker kun hendes overbevisning om, at man aldrig skal antage noget om andre mennesker, hverken om fremmede eller dem som man tror, man kender.

Publiceret 03 September 2020 07:30