Generalforsamling i Gl. Rye Brugsforening: Glæde over øget omsætning

På generalforsamlingen i Gl. Rye Brugsforening 27. august berettede formand og uddeler blandt andet om fortsat vækst

Formand Ejnar M. Jakobsen indledte bestyrelsens beretning med at minde om, at Gl. Rye Brugsforening er en af landets ældste andelsforeninger med sine snart 140 år på bagen.

"Butikken har snart 140 år på bagen. Den er nu som før ejet af en stor skare af lokale medlemmer, hvilket både er godt og vigtigt," sagde formanden og fortsatte:

"Dels fordi det giver et ekstra tilhørsforhold at eje sin egen butik og kunne øve indflydelse på udviklingen, dels fordi statistikken viser, at medlemmer køber meget mere i butikken end kunder, som ikke er medlemmer."

Store udfordringer

Med så gammel en brugsforening kunne man forvente en robust økonomisk position. Sådan er det desværre ikke længere. Foreningens egenkapital udgør kun 1,5 mio. kr., og de løbende driftsresultater er beskedne.

"Vi er glade for, at omsætningen er øget fra omkring 10 til 15 mio. kr. de sidste fem år. Uden denne vækst havde vi sikkert været i samme trængte situation, som en del andre små Brugser, der lukker i disse år," sagde formanden.

Inden længe tyder det også på, at Ry bliver beriget med endnu et discount-supermarked. Dette vil utvivlsomt også tiltrække kunder fra Gl. Rye. Tab af et par millioner i omsætning vil kunne medføre en meget alvorlig situation for Gl. Rye Brugsforening.

Positive tiltag

Ved seneste kundeundersøgelse klarede Byens Egen Butik sig virkelig flot. Ejnar M. Jakobsen påpegede:

"Det var fremgang på næsten alle de målte parametre, og med en overordnet score på 89 ud af 100 mulige var butikken helt i top blandt de over 1.000 butikker i Coop familien."

En af bestyrelsens vigtigste opgaver er at udvikle og gennemføre aktiviteter, der samler byens befolkning omkring Byens Egen Butik. Et af de mest succesrige arrangementer har været Running Dinner, der er gennemført med stor deltagelse både i 2019 og 2020.

Generalforsamlingen bød traditionen tro også på valg til bestyrelsen. Medlemmerne besluttede, at Martin Krogstrup Nielsen fremover indgår i bestyrelsen som nyvalgt.

Desuden blev Martin B. Rud, Bente Stranger og Ejnar M. Jakobsen genvalgte til bestyrelsen.

Publiceret 03 September 2020 12:30