Corona: Efterskole i Hørning hjemsender 94 elever

En elev på Efterskolen Ådalen blev onsdag konstateret smittet med Covid-19. Den smittede elev blev hentet af sine forældre i søndags og har det efter omstændighederne godt, oplyser skolen.

"For en sikkerheds skyld lukker vi efterskolen i dag, og vi har bedt forældrene om at hente deres børn og få dem testet. Alle medarbejdere bliver også testet. Vi regner med at genåbne efterskolen mandag aften 7. september. Og alle elever og medarbejdere, der har modtaget det test-svar, at de ikke er corona-smittede, kan komme tilbage på skolen," fortæller skolen.

Vores elever har ikke haft lov til at gå ud i byen, så hvis der sker smitte i Hørning, kommer det ikke fra os

"Vores elever har ikke haft lov til at gå ud i byen, så hvis der sker smitte i Hørning, kommer det ikke fra os," siger forstander Kim Fleischer.

Torsdag begyndte online-undervisning af de hjemsendte elever. Fjern-undervisning har efterskolen erfaring med fra forårets nedlukning.

På Efterskolen Ådalen bor elever i huse med cirka 25 elever i hvert. Ud fra Sundhedsstyrelsens retningslinjer er den daglige procedure, at elever, der bor i samme hus, ikke behøver at holde afstand. Lige som en familie.

"Men eleverne må ikke besøge hinandens huse, og vi bestræber os på, at elever fra forskellige huse holder 1 meters afstand til hinanden i undervisningen, i spisesalen og i fritiden," oplyder efterskolen og tilføjer:

"Når vi alligevel vælger at få samtlige elever og medarbejdere testet, er det ud fra et forsigtigheds-princip."

Publiceret 03 September 2020 12:48