Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Covid-19-laboratorium skal ligge i Østjylland

Et nyt laboratorium, som skal give hurtigere covid-19-svar til testede personer, skal ligge i Aarhus

Det nye COVID-19-laboratoriefacilitet, som Folketingets partier for et par uger siden besluttede at etablere i Vestdanmark, skal ligge i Aarhus. Det oplyser Statens Serum Institut, der skal drive laboratoriet i regi af TestCenter Danmark, i en pressemeddelelse.

”Jeg er rigtig glad for, at der er mulighed for, at de nye analysefaciliteter kommer til at ligge som nabo til de planlagte fælles prøvetagningsfaciliteter for sundheds- og samfundssporet på Aarhus Universitetshospital,” siger TestCenter Danmarks direktør Anne-Marie Vangsted i pressemeddelelsen.

Analysefaciliteten får knap 40 medarbejdere og en testkapacitet på 30.000 tests om dagen.

Når den nye analysefacilitet er oppe at køre, vil det betyde, at borgerne får hurtigere svar på deres tests, da prøven ikke skal transporteres så langt. Det er planen, at analysefaciliteten i Aarhus hovedsageligt skal analysere de tests, der bliver taget i Vestdanmark.

”Samtidig bliver analysefaciliteten en del af TestCenter Danmarks samlede analysetestkapacitet. Det ruster os stærkere i forhold til eventuelt fremtidige udbrud i Danmark,” fastslår Anne-Marie Vangsted i pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 01 September 2020 17:32