Brian Mossalski, købmand i Hylke, frygter, at hans butik må lukke, hvis Hylke Skole lukkes, som der er planlagt af politikerne. Arkivfoto

Brian Mossalski, købmand i Hylke, frygter, at hans butik må lukke, hvis Hylke Skole lukkes, som der er planlagt af politikerne. Arkivfoto

Hylke-købmand med opråb:

I lukker ikke kun en skole

Brian Mossalski, købmand i Hylke, frygter for sin butik, hvis den lokale skole lukker

Af
Claus Sonne

Det har vakt stor usikkerhed og bekymring i lokalsamfundene omkring Bjedstrup og Hylke Skole, at Børne- og Undervisningsudvalget har valgt at indstille de to skoler til lukning i forbindelse med den ny skolestruktur i Skanderborg Kommune. Og ikke kun hos forældrene og husejerne i byerne.

I Hylke påpeger den lokale købmand, Brian Mossalski, at hans forretning vil blive særdeles udsat, hvis skolen lukker.

"Som jeg nævnte for udvalget ved et møde herude lige før, corona lukkede det hele ned, så er det ikke kun en skolelukning, de taler om. Det kan på sigt blive en lukning af den eneste tilbageværende lokale butik, som jeg driver sammen med de ansatte og rigtig mange frivillige kræfter, samt byens opbakning, og endelig har fået en positiv drift ud af. Det synes jeg ikke, man kan byde hverken byen, de frivillige eller butikkens andelshavere. Og det stopper jo ikke her. En lukning af skolen vil betyde at hele foreningslivet i Hylke er udsat," lyder det fra købmande.

Det kan ærgrer Brian Mossalski, at der ikke er lagt mere perspektiv i de nuværende forslag.

Han så gerne, at der havde været kastet et blik på det gode samarbejde butikken ellers har med Skanderborg Kommune.

"Vi kører vareture til visiterede borgere i hele kommunen – en ordning, der har fungeret upåklageligt i snart 12 år, og vi samarbejder med Kompetencecenter Skanderborg om praktikpladser med henblik på at få folk i flexjob. Derudover har vi i samarbejde med Hylke Ridecenter haft stor succes med STU-elever i butikken, som efter endt forløb er klædt på til andre virksomhedsforløb. Og så skal man ikke undervurdere betydningen af, at de unge mennesker i lokalområdet bliver klædt godt på til at springe ud på arbejdsmarkedet, efter at have haft et fritidsjob i de trygge rammer i butikken," siger han og tilføjer:

"Vi har lige indgået en aftale med Skanderborg Ungdomsuddannelse, så der starter snart endnu en ny ung person i butikken."

Disse eksempler understreger også ifølge Brian Mossalski, at Købmanden løfter et stort socialt ansvar for kommunen.

"Jeg håber og tror på, at den endelige beslutning ikke er truffet endnu, og at der er håb for min butik og for et fortsat godt samarbejde med mine kunder og på kryds og tværs i Skanderborg Kommune."

Publiceret 29 August 2020 09:00