Blandt nyskabelserne er en vandrutsjebane med udsigt over Højvangen

Blandt nyskabelserne er en vandrutsjebane med udsigt over Højvangen

Hvis politikerne siger ja:

Svømmehal udvider for 100 mio. kr.

Finansieringen er på plads - nu skal politikerne bare give grønt lys. Skanderborg Svømmehal lancerer stor udvidelse, der kan blive helt unik

Af
Claus Sonne

Skanderborg 100 mio. kr. Det er, hvad Skanderborg Svømmehals bestyrelse står klar med til en markant udvidelse af faciliteterne i Højvangen. Alt der mangler er, at Byrådet siger ja til 'Skanderborg Vandvirke'.

"Vi kommer selv med de 100 mio. kr., så der er ingen anlægsudgifter for Skanderborg Kommune," forklarer bestyrelsesformand Søren Abildgaard Pedersen - og tilføjer:

"Men det er, det er her og nu. Hvis ikke politikerne siger ja nu, så lukker vi projektet ned. Vi har brugt både penge og rigtig meget tid på det her, og der er simpelthen ikke flere beregninger at lave."

Det nye projekt rummer blandt andet et nyt 25 m langt bassin, et massagevandfald, en rutsjebane med udsigt over højvangen samt et varmtvandsbassin - men generelt får anlægget den helt store tur, hvilket blandt andet giver plads til, at der bliver plads til behandlere som fx fysioterapeuter og massører.

"Lige nu kører folk fra Skanderborg Kommune til fx Randers eller Horsens for at få et rigtig godt tilbud. Vi synes, de skal blive i Skanderborg, " siger Søren Abildgaard Pedersen og fastslår, at der er tale om et tilbud til hele kommunen.

Store planer for taget

Projektet har også en 'del 2', der handler om at udnytte svømmecentrets tag til bl.a. en videnspark, hvor skoleklasse og andre kan lære om vand, energi og naturvidenskab generelt. Planen er, at denne del skal betales af fonde.

Publiceret 27 August 2020 11:30