Det nye sort er orange, mener Heine Schriver, som har malet den kendte kro.

Det nye sort er orange, mener Heine Schriver, som har malet den kendte kro.

Konfirmationer og runde dage i stor stil

Restaurant Gl. Høver har fået en kraftig makeup

Af
Michael Wulff

GALTEN Heine Schriver tager glad imod udenfor Restaurant Gammel Høver på Silkeborgvej i Galten.

Retauratøren er ved at være færdig med en gennemgribende opfrisker på det fine etablissement, som han har kendt hele sit liv, for han er født i Galten.

"Men jeg kom her faktisk ikke før, min far blev ansat på kroen, og jeg som voksen vendte hjem fra en tid i København. Der blev jeg fascineret af atmosfæren med nostalgi her," fortæller Heine Schriver, da han tager Uge-Bladet Skanderborg med på en hurtig rundtur i alle gemakker. SE VIDEO HER:

Oldemors nostalgi

Han har haft familien med i projektet gennem forårets stille måneder, hvor alt var lukket ned grundet corona-pandemien.

"Og så har jeg haft lokale håndværkere på alt det, vi ikke selv kunne klare."

Det er tydeligt, at nostalgien trives i den gamle kro. Her er håndmalede træmøbler og masser af porcelænsfigurer, en kiste med vinflasker og en terrasse ud til den store have, hvor børnene kan brænde krudt af.

"Passionen for de gamle ting stammer helt tilbage fra min oldemor, der selv var kroejer," siger Heine Schriver, som har dækket op i alle lokaler.

Stor travlhed

Der er lige et hængeparti, som skal indhentes.

"Vi har så mange bestillinger på forårets udsatte konfirmationer, runde fødselsdage og bryllupper, så jo, vi løber rigtig stærkt lige nu," siger han og åbner døren ind til den helt nye bar, som er sat op i nabolængen, der også tjener som stor festsal.

"Her skal vi lave arrangementer for de lokale, hvor vi kan skabe plads til 300 spisende gæster, men lige nu er det en konfirmation, vi har dækket op til."

Udvendig har Restaurant Gammel Høver fået ny farve.

"Vi har givet hele bygningen på 1.300 kvadratmeter tre lag maling. Det har taget en hel måned alene det arbejde," siger Heine Schriver.

Kroen er blevet orange, men det er der også tænkt over.

"Min yndlingsby er Skagen, hvor farverne er ovre i den mørke og dybe gule. Jeg tænkte, at her må folk godt se, at der er sket noget nyt. Så det nye sort er orange."

I den store jagtstue er der dækket op til drengekonfimation. Farverne bliver afstemt.

I den store jagtstue er der dækket op til drengekonfimation. Farverne bliver afstemt.

Publiceret 27 August 2020 18:30