Jorge Londono stopper som aftenskoleleder ved udgangen af august. Pressefoto

Jorge Londono stopper som aftenskoleleder ved udgangen af august. Pressefoto

AOF's aftenskoleleder siger farvel

Jorge Londono har gennem sine 30 år i AOF sat betydende spor

En særdeles central person i AOF Skanderborg-Odders aftenskole, nemlig aftenskoleleder Jorge Londono, fratræder ved udgangen af august sin stilling for at tage hul på seniorlivet.

Jorge Londono, der er født i Colombia, uddannet som kultursociolog og blevet nordbo på grund af kærlighed, har i mere end 30 år arbejdet for AOF. Første en årrække for AOF i Århus og senere 20 år som aftenskoleleder for AOF i Skanderborg-Odder, så Jorge Londono er også en kendt skikkelse i landets AOF-kredse.

Jorge Londono har været AOF's sikre hånd igennem de mange år, og har også forstået at føre aftenskolen gennem de mange forandringer aftenskoleområdet har gennemgået, og som har også taget hånd om skolen, da tilskuddet til aftenskoleområdet i 2002 blev reduceret kraftigt. Aftenskolen Skanderborg-Odder overlevede, og er fortsat en betydelig spiller inden for aftenskoleområdet.

Jorge Londono tror meget på samarbejde, og har bl.a. også været en af initiativtagerne til Skanderborg Debatforum, hvor Skanderborg Bibliotek, LOF, FOF og AOF i fællesskab giver mulighed for, at nogle af tidens trendsættere kommer til Skanderborg for at samtale og debattere om udviklingen i samfundet og uden for Danmark. Bl.a. andet har Lykke Friis, Rane Wilderslev og Rasmus Tanholdt været på besøg.

Jorge Londono vil også blive husket for at være stifteren af Seniorakademiet, som seks gange om året danner rammen om oplæg, der inspirerer og udfordrer traditionel tænkning. Udviklingen af seniorakademiet er sket i tæt samarbejde med Skanderborg museum, Skanderborg Gymnasium og Skanderborg bibliotek.

Jorge Londonos initiativer har fyldt meget i hans arbejdsliv, men den daglige undervisning i sprog, musik, sundhedsfremme bevægelse og kreative fag har også været hans ansvarsområde, et område hvor han på sin venlige måde har forstået at skabe respekt om skolen, og samarbejdet forbilledligt med skolens ca. 80 undervisere og 1200 kursister.

Ny aftenskoleleder fra 1. september er Ulla Christensen, der også har flere års aftenskoleledererfaring som leder af AOF's aftenskole i Herning - Ikast og Holstebro.

Publiceret 27 August 2020 10:00