Børn i Virring og Vrold skal naturligvis passes så tæt på deres hjem som muligt. Akkurat som alle andre børn, understreger Undervisnings- og Børneudvalgets formand, Trine Frengler. Foto: Grethe Bo

Børn i Virring og Vrold skal naturligvis passes så tæt på deres hjem som muligt. Akkurat som alle andre børn, understreger Undervisnings- og Børneudvalgets formand, Trine Frengler. Foto: Grethe Bo

Frengler: Børn fra Virring skal ikke permanent til Hylke

Alle børn skal passes så tæt på deres hjem som muligt, understreger udvalgsformand

Af
Claus Sonne

Det kan godt være, at der, hvis Hylke Skole lukkes i forbindelse med en ny skolestruktur i Skanderborg Kommune, skal passes børn fra Virring- eller Vroldområdet i skolens bygninger i forbindelse med et dagtilbud i regi af Dagtilbud Skanderborg. Men der er ikke tale om nogen permanent løsning således, at børn fra de to områder partout sendes til Hylke. Der understreger Trine Frengler (S), formand for Undervisnings- og Børneudvalget.

De seneste dage har der, både i UgeBladets indbakke og på de sociale medier, floreret mere (flest af dem) eller mindre vrede kommentarer til en mulig brug af de tomme lokaler i Hylke til dagtilbud, hvis Hylke Skole lukkes.

Et af argumenterne fra kritikerne er, at beslutningen om at lukke skolen i Hylke også får konsekvenser for andre borgere i kommunen. Men Trine Frengler maner til ro.

"Børn i Virring og Vrold skal naturligvis passes så tæt på deres hjem som muligt. Akkurat som alle andre børn. Men vi kan stå i en situation, hvor man som bosat i fx Virring kan blive anvist til pasning i Hylke, akkurat som der er folk i Herskind og Skovby, der nu må køre til Hørning med deres børn, fordi der ikke er andre muligheder her og nu," siger Trine Frengler og tilføjer:

"Man skal også tage med i regnestykket, at vi lige nu er ved at opføre en ny institution på Sølund i Skanderborg, hvilket vil øge den samlede pasningskapacitet."

Det skal med, at forslaget til en ny skolestruktur stadig er et forslag og altså ikke en endeligt vedtaget plan.

Publiceret 26 August 2020 17:00