Kaya og Nanna fra Stilling.

Kaya og Nanna fra Stilling.

Damstahl begavede fem gode formål med 50.000 kr.

Næsten 60 forskellige initiativer var i spil til Damstahls donationer

Af
Claus Sonne

Det her har ikke været nemt, for vi har modtaget SÅ mange rigtig gode ansøgninger.

Se de øvrige prismodtagere her:

Sådan lød det fra Michael Lund, CEO i Damstahl, der er Danmarks førende grossist af rustfrit stål og rustfrie løsninger og har hovedkvarter i Skanderborg, da virksomheden i sidste uge gav 5 x 10.000 kr. til fem lokale initiativer.

"Damstahl er primært synlige i Skanderborg Håndbold og ved Smukfest, når vi snakker lokalområdet, men vi vil gerne nå længere ud - og nå andre grupper," sagde Michael Lund, der glædede sig over at have modtaget tæt på 60 ansøgninger.

"Havde økonomichefen ikke stoppet mig, havde jeg givet penge til flere end de fem modtagere, der er her i dag."

Følgende fem initiativer modtog hver 10.000 kr.

Cykelværkstedet i Højvangen - der drives af frivillige, som hjælper børn og unge med at lære at reparere egne cykler. Sponsorat går til indkøb af værktøj, opbevaringsmuligheder for værktøj og ophæng til cykler.

Låsby Svømmebad - Skanderborgs Kommune eneste friluftsbad. Sponsoratet går til indkøb af rustfrie rør/fittings til brug for gelænder til svømmebadets nye varmbassin – for at give adgangsvenlige forhold til alle typer af gæster.

Hylke Købmandsforening - der har til formål at bevare købmandsbutikken i lokalsamfundet. Sponsoratet går til indkøb af rustfrit inventar til frostrum.

Pensionistklubben Skiftesporet - en efterløns- og pensionistklub i Stilling, som har åbent 4 dage om ugen med forskellige aktiviteter. Sponsoratet går bl.a. til en lille hurtig opvaskemaskine, så der bliver mere tid til hygge.

Kaya og tvillingsøster Nanna fra Stilling. Kaya på 13 år har de seneste to år været ramt af tre forskellige kræftdiagnoser. Hun er trods sin modgang en sand fighter og har gennem hele forløbet fået uvurderlig støtte (inkl. knoglemarv) fra sin tvillingesøster, Nanna. Sponsoratet går til indkøb af nye cykler inkl. cykelhjelme, så pigerne kan få en fælles oplevelse, når Kaya efter lang tids isolation igen må komme ud.

På nær donationen til Låsby Svømmebad er de øvrige allerede blevet udløst.

Publiceret 26 August 2020 18:30