Mira Issa Bloch.

Mira Issa Bloch.

Debat: Å siger nej til at lukke Bjedstrup og Hylke

Mira Issa Bloch, byrådsmedlem (EL)

Alternativet har som eneste parti ikke skrevet under på anbefalingen/aftalen. Jeg har i forhandlingerne hele vejen igennem kæmpet for alle vores landsbyskoler. I Alternativet mener vi, alle vores landsbyer er værdifulde, og det er vigtigt, at de landsbyer, som i dag har en skole, fortsat har det.

Landsbyskolerne er vigtigt for fællesskabet og samlingskraften. Et godt eksempel på det: Tirsdag aften deltog jeg i en paneldebat på Bjedstrup skole. Jeg mødte en forældre, som fortalte, de havde boet lidt uden for Alken og Bjedstrup i nogle år, men havde haft deres børn på privatskole andet sted. Først nu efter de har flyttet deres barn til Bjedstrup, er de rigtig kommet ind i fælleskabet, og de synes, det er fantastisk. Så meget gør en skole.

Vi har meget hamsterhjul og stress i vores samfund og i Skanderborg Kommune. Her er landsbyerne en god modvægt, og vi tror i Å, at flere og flere vil vælge at flytte på landet. Vi tror dog, det er meget afgørende, at landsbyen har en skole for, at man vælger netop den landsby. I Bjedstrup og landsbyerne omkring er der netop stor udvikling både med generationsskifte og udbygning i Alken.

Vi har meget hamsterhjul og stress i vores samfund og i Skanderborg Kommune

De tal, vi har arbejdet efter, i forhold til fremtidens elevantal på Bjedstrup viser sig i øverigt at være forkerte og ikke i tråd med de reelle fremtidige børn. Det er meget problematisk, for det vil sige, at der er taget en beslutning på et forkert grundlag. Bjedstrup kommer til at få mange flere børn.

Uanset hvad, hvis vi som politiker virkelig vil vores landsbyskoler, og vi synes, der er få børn, så må vi lave politiske tiltag, som støtter, at der kommer flere børn. I Å oplever vi, at der har været for stor fokus på at udvikle centerbyerne og ikke landsbyerne.

Vi håber inderligt, løbet ikke er kørt, og beslutningen bliver omgjort.

Publiceret 25 August 2020 14:00