Smukfest forsvarer prisstigningen på næste års partoutarmbånd på Smukfest til 2995 kr. med stigende udgifter til blandt andet musik. Foto: Per Bille

Smukfest forsvarer prisstigningen på næste års partoutarmbånd på Smukfest til 2995 kr. med stigende udgifter til blandt andet musik. Foto: Per Bille

Smukfest-armbåndet stiger til 2.995 kr.

Voksende udgifter til blandt andet musik får Skanderborg Festivalklub til at hæve entréprisen

Af
Henrik Grønvald

JP Aarhus

En partoutbillet til Smukfest i Skanderborg bliver næste år 300 kr. dyrere. Prisen for et armbånd til hele festivalen har i flere år været 2.695 kr., men hæves nu til 2.995 kr.

Ifølge Skanderborg Festivalklubs ordførende direktionsmedlem, Søren Eskildsen, skyldes prisstigningen ikke den nuværende dårlige økonomiske situation som følge af årets aflyste festival, men øgede udgifter til bl.a. indkøb af musik.

"Der er ikke nogen aktuel anledning. Det er en prisstigning, som har været planlagt gennem længere tid, og en del af den generelle prisudvikling på vores billetter," forklarer Søren Eskildsen.

"De generelle omkostninger for afholdelse af en festival på vores niveau stiger år for år, men vi har ikke reguleret billetprisen siden 2017. Hvor andre har hævet prisen, har vi holdt den i ro, men nu hæver vi den så," siger han.

Som følge af den aflyste festival i år har festivalklubben måttet rejse i omegnen af 25 mio. kr. for at styrke sin likviditet. Det er bl.a. sket ved at optage nye lån i foreningens ejendomme og gennem et ekstraordinært lån på 5 mio. kr. hos Skanderborg Kommune.

Berører meget få

Ejerne af en meget stor andel af de ca. 26.000 partoutbilletter, som blev solgt i fjor til årets festival, har valgt at gemme billetterne til Smukfest i 2021. Kun omkring 5 pct. har ønsket at få pengene retur for den aflyste festival. Kun de billetter, som kommer i cirkulation igen, vil blive berørt af prisforhøjelsen.

"Alle billetter, som er overført, er selvfølgelig til pålydende, så det er de færreste, som kommer til at mærke det i år. For langt de fleste kommer stigningen først til at slå igennem ved køb af billetter til Smukfest i 2022," forklarer Søren Eskildsen.

En partoutbillet til Danmarks største musikfestival, Roskilde Festival i 2021, koster 2.250 kr. Medmindre de andre festivaler hæver priserne markant, så er Smukfest den i særklasse dyreste festival i Danmark?

"Vi kender ikke prisudviklingen for de øvrige, men det, vi ved, er, at vores billet er en all inclusive-pris. Det vil sige, at alle udgifter er dækket, og det er ikke altid tilfældet hos nogle af de andre gode festivaler i landet," siger direktionsmedlemmet.

"Vi lægger vægt på og er stolte af, at det hele er indeholdt i prisen, så man ved, hvad man får for pengene. Desuden tilbyder vi gæsterne værdi for væsentlig mere, end hvad billetten koster, i kraft af vores samarbejde med virksomheder, som gerne vil betale for at være en del af festivalen," understreger Søren Eskildsen.

Mens en partoutbillet giver adgang til festivalområdet fra søndag til søndag, sælger Skanderborg Festivalklub et stort antal endagsbilletter fra onsdag til søndag. Der er endnu ikke taget stilling til, om prisen for disse billetter også skal have et nøk op.

Publiceret 24 August 2020 18:30