Skitse: Krabbe AS - Årstiderne Arkitekter

Skitse: Krabbe AS - Årstiderne Arkitekter

Arhh... Kan det ikke passe lidt bedre ind?

Et byggeprojekt på Adelgade i Skanderborg bliver prøveballon for et samarbejde mellem bygherre og kommune

Af
Claus Sonne

Byggeri Hvad er pæn arkitektur? Det er, ikke bare i Skanderborg Kommune, men generelt, et kompliceret spørgsmål med mange svar. Nu forsøger politikerne imidlertid at finde frem en form for fælles fodslaw, og det bliver med et planlagt byggeri på Adelgade 107 i Skanderborg, alias det gamle lægehus, som prøveballon.

Sådan ser Adelgade 107 ud i dag.

Sådan ser Adelgade 107 ud i dag.

"Et af de store spørgsmål i forhold til nye byggerier er, hvad vi som kommune egentlig kan i forhold til at få skabt nogle byggerier, der passer ind i de områder, de placeres i, både når det gælder højde, infrastruktur og udseende," fortæller Claus Leick (SF), formand for Miljø- og Planudvalget og fortsætter:

"I udvalget synes vi ikke, at det forslag til byggeriet på Adelgade 107, som bygherre er kommet med, passer så godt igen ind i det øvrige gadebillede. Det handler blandt andet om de store altaner og taget, hvor sidstnævnte ikke ligner noget andet i området."

En af udfordringerne med projektet er, at den kommunale administration i den indledende sagsbehandling ikke har tilkendegivet over for byghere, at bygningen skal se ud på en bestemt måde.

"Så der er ikke tale om, at vi farer ud med bål og brand her. Men vi har bedt vores administration om at tage en snak med bygherren for at se, om vi ikke kan blive enige om noget, der rent stilmæssigt passer bedre til omgivelserne," lyder det fra Claus Leick.

Publiceret 21 August 2020 18:30