Ry Bytorv gav ikke uventet den største debat på mødet. Foto: Michael Wulff

Ry Bytorv gav ikke uventet den største debat på mødet. Foto: Michael Wulff

Borgermøde: Hvilken vej skal Ry udvikle sig

Et halvt hundrede borgere i Ry tog til møde om TRYG Ry Ejendomme på en varm sommeraften

Af
Michael Wulff

RY Temperaturen holdt sig kun lige under de 27 grader, da dørene til mødelokalerne Udsigten ovenpå Kvickly i Ry blev åbnet mandag aften.

Invitationen til borgermødet kom fra bestyrelsen i Brugsforeningen TRYG til medlemmer og andre borgere, som man gerne ville i dialog med omkring udvikling for grunde og ejendomme, som foreningen står bag, i Ry. En udvikling, der har skabt stor debat især på Facebook og i læserbreve i medierne.

"Vi foretrækker denne direkte form for kommunikation i stedet for de sociale medier, hvor det stikker af indimellem," lød det i formand Carsten Bang-Mikkelsens velkomst.

Tre fokus-områder

Der blev givet en gennemgang af de projekter som Brugsforeningen TRYG står bag: Kildebjerg, Ry Øst og Ry Bytorv. Sidstnævnte tog de fleste minutter på mødet, især fordi flere påpegede, at brugsforeningen havde været for passiv i forhold til udformningen af projektet Ry Bytorv, hvor brugsforeningen ejer to af de fire grunde.

"Det var desværre ikke på vores radar," indrømmede Carsten Bang-Mikkelsen, der lovede, at såfremt grundene ejes endeligt i 2023, ville der blive iværksat en demokratisk proces for den endelige udformning.

Deltagerne blev bedt om at komme med forslag til, hvad der har værdi i Ry. Svarene lød:

'Plads til alle', 'aktivitet', 'noget at se på' og 'godt design, vand og grønt'.

Begrænset deltagerantal

På grund af coronaen var der begrænset deltagerantal. Der blev tidligt meldt udsolgt, alligevel stod 12-15 stole ledige, da mødet gik i gang. Et halvt hundrede deltagere havde trodset sommervarmen for at diskutere Ry og fremtiden.

Publiceret 19 August 2020 06:30