Gruppen, der vil bevare Bjedstrup Skole, sætter sin lidt til DF og Venstre. Arkivfoto

Gruppen, der vil bevare Bjedstrup Skole, sætter sin lidt til DF og Venstre. Arkivfoto

Lokalsamfund øjner en redning af Bjedstrup Skole

DF vil redde Bjedstrup Skole, og Venstre er villige til at forhandle igen. Den udmelding vækker begejstring i landsbyerne rundt om Bjedstrup Skole. Vi oplever, at politikerne følger deres overbevisning om rigtig og forkert, og det er stort, siger formand for Bevar Bjedstrup Skole

Dansk Folkeparti har tirsdag den 18. august meldt klart ud. Der skal ikke lukkes skoler i Skanderborg Kommune, som der ellers står i den nye indstilling fra Undervisnings- og Børneudvalget. I samme omgang har Venstre åbnet for nye forhandlinger – måske med muligheden for at bevare folkeskole i Bjedstrup og Hylke.

"Vi er dybt taknemmelige for, at Venstre og Dansk Folkeparti faktisk lytter til gode argumenter og til den samlede appel, der de seneste døgn er kommet fra alle dele af lokalsamfundet rundt om Bjedstrup Skole. Det er helt sikkert ikke let at gå op imod et byråd, men lokalpolitik kræver mod i svære beslutninger, og det mod viser både Dansk Folkeparti og Venstre lige nu,” siger Mikkel Schwab, formand for Bevar Bjedstrup Skole i en pressemeddelelse.

Dansk Folkeparti og byrådsmedlem, Martin Frausing Poulsen (DF), støtter samlet indstillingen fra Undervisnings- og Børneudvalget, og ”bakker op om alt andet end de to skolelukninger,” som han formulerer det. Dansk Folkeparti vil stille et ændringsforslag, sådan at der fortsat kan være folkeskoler i Hylke og Bjedstrup.

"Det er for os at se den helt rigtige vej at gå, fordi det ikke skaber usikkerhed om hele indstillingen, så man på den måde kan pille skolelukningerne ud – en gang for alle – og så stadig blive enige om en fremtidig skolestruktur, som indeholder mange andre ting end skolelukninger," siger Mikkel Schwab.

Giver håb hos forældrene

Også hos forældrene i Bjedstrup og omegn skaber de nye toner tro og håb for en fremtid med en lokal skole og et fortsat stærkt fællesskab.

"Vi efterlyste i går (mandag 17. august, red) en ægte helt, der gerne måtte komme flyvende nu. Det ser vi i Dansk Folkeparti og måske også i Venstre, og vi kan nu øjne en redning af Bjedstrup Skole. Vi kan fortælle vores børn, at ikke alle politikere vil lukke deres skole, og selvom de er børn, så kan de jo godt fornemme, at der er noget galt. Jeg tror ikke, jeg overdriver, når jeg siger, at vi alle har fået nyt og spirende håb for skolen og for lokalsamfundet," siger Mette Sletskov, mor til tre og bosat i Svejstrup.

I Bevar Bjedstrup Skole opfordrer formand Mikkel Schwab nu også de andre partier til at komme til fornuft.

"Dansk Folkeparti og Venstre lytter til argumenter, og det bør Socialdemokratiet nu altså også gøre. Vi minder bare om, at borgmester Frands Fischer (S) stillede sine hvide kondisko til støtte for vores store sko-demonstration i juni. De sko og den støtteerklæring glemmer vi aldrig, og derfor vil jeg gerne opfordre til, at Socialdemokratiet genovervejer, om det er ny socialdemokratisk politisk at aflive lokalsamfund og være modstander af stærke, lokale folkeskoler," siger Mikkel Schwab.

Publiceret 18 August 2020 14:00