Lars Lilholt gav tidligere på året en støttekoncerrt til fordel for Bjedstrup Skole. Privatfoto

Lars Lilholt gav tidligere på året en støttekoncerrt til fordel for Bjedstrup Skole. Privatfoto

Bjedstrup-forældre til DF og Venstre: Red vores skole

DF og Venstre har chancen for at stå ved deres ord og redde Bjedstrup Skole, lyder det

Skolestruktur Undervisnings- og Børneudvalget har indstillet at lukke Bjedstrup Skole. Det kom frem mandag 17. august.

Alligevel har formand for Bevar Bjedstrup Skole, Mikkel Schwab, ikke givet op endnu.

"Det kan godt være, at de røde partier er i gang med at svigte os. Men Dansk Folkeparti og Venstre er stadig to væsentlige spillere i den her aftale, og vi hører, at der er ret store uenigheder i de partier. Vi opfordrer de stemmer til at råbe op nu og rede vores skole," siger han og fortsætter:

"Særligt Dansk Folkeparti har hele tiden sagt, at de vil landdistrikterne og udviklingen på landet. Desuden gik DF’s formand, Martin Frausing, barfodet hjem fra sko-demoen i juni og støttede dermed fuldt op om vores lille skole. Og Dansk Folkeparti er i Skanderborg kendt for at turde holde deres linje, også selvom den adskiller sig fra flertallets. Vi mangler en ægte helt nu, og den helt må gerne kommende flyvende med det samme," siger han.

Vil lukke skole i fremgang

Blandt forældrene skaber udvalgets indstilling stor bekymring for fremtiden, men de har heller ikke givet op endnu, fortæller Julie Abildgaard, der er mor til tre og bor i Alken.

"Jeg er målløs. Vi oplever jo, at det strømmer til med børnefamilier. Vi har to fyldte børnehaver, den ene med venteliste, og en skole, hvor elevtallet og tilslutningen bare stiger og stiger. Jeg forstår ikke, hvad politikerne har gang i. Men lige meget hvad, så kommer vi ikke til at give op, og alle forældrene skal vide, at vi nok skal sikre skolens overlevelse på den ene eller anden måde," siger hun.

Indstillingen fra udvalget indeholder også muligheden for, at der etableres en friskole i Bjedstrup i stedet for en folkeskole. Men den mulighed ønsker forældrene og lokalsamfundet ikke at diskutere lige nu.

"Vores folkeskole er i fremgang med stigende opbakning og elevtal. Vores fokus er stadig at sikre et stærkt folkeskole-tilbud til alle områdets børn; også til de familier, der ikke har penge i budgettet til at betale for skolegang. Det har jo også været socialdemokratisk politik i mange år, så hvorfor pludselig skrotte den fine, grundlæggende værdi," spørger Julie Abildgaard.

Forkert forudsætning

Forud for forhandlingerne om den nye skolestruktur slog borgmester Frands Fischer (S) fast, at Skanderborg Kommune ville blive ramt så hårdt af udligningsreformen, at der skulle spares millioner.

Nu viser det sig imidlertid, at regeringens bloktilskud og Corona-kompensation betyder, at Skanderborg Kommune ikke skal spare de kommende år.

"Indstillingen er baseret på, at Skanderborg Kommune skal spare massivt. Men det ved vi nu ikke kommer til at ske. Nu har Venstre desværre sat sig selv i den klemme, at de har været med til at vedtage skolelukninger på et forkert økonomisk grundlag. Men når virkeligheden ændrer sig, så opfordrer vi på det kraftigste til, at man også indretter sin politik efter den virkelighed og dropper de besparelser, der går ud over vores lokalsamfund og vores børn," siger Mikkel Schwab, formand for Bevar Bjedstrup Skole.

Den 18. august holder aktionsgruppen Bevar Bjedstrup Skole stormøde på skolen fra 19.30-21.30.

Der er syet over 100 Corona-mundbind med teksten 'Bevar Bjedstrup Skole'. Alle partier fra byrådet møder op til stormødet.

Publiceret 17 August 2020 14:30