Video:

Virksomheden der er Vild med Vilje

Et meget stort område hos Akva Waterbeds i Ry er udlagt til at bære et stort antal planter, hvor der tidligere bare lå en græsplæne

Af
Michael Wulff

RY I 2021 kan virksomheden Akva Waterbeds A/S på Boeletvej i Ry fejre sit 40 års jubilæum. Allerede nu har de sat blomsterne frem i så stor stil, at cyklende turister lige stopper op og kigger, mens andre går en tur i den vilde mark for at nyde synet.

"Og det er helt legalt," fortæller Oliver Brunsø, medejer af den mangeårige virksomhed. "Bare man lader være med at plukke af dem. De er jo levested for en masse smådyr."

Grøn omstilling

Nu skal firmaets grønne profil trækkes helt op, så den tidligere græsplæne er blevet et fantastisk sted for insekter, bier og sommerfugle i den vilde blomsterflora.

"Her er valmuer, kornblomster og en masse andre blomsterende planter, som sår sig selv," siger Oliver, da vi går en tur på marken, mens sommerfuglene i stort tal basker rundt om os.

"Det er jo vigtigt at kende de muligheder, naturen giver os, så i samarbejde med Vild med Vilje fik vi den idé, at gøre naturen større på denne side af virksomheden," fortæller han.

"Og vi kan se fra vores kantine, at råvildtet også bruger marken, når det kommer igennem naturhegnet derhenne," siger Oliver Brunsø og peger.

Udvikling og frugttræer

Planen er, at der skal videreudvikles på marken de kommende år.

"Vi har talt om, at der måske kunne komme frugttræer, læhegnet kunne komme længere herind og træstammer kunne placeres, mens de bliver brugt af insekterne og forgår helt af sig selv," siger Oliver og kommer med bønnen endnu engang:

"Det er jo en fryd for øjet, så lad os bevare det syn og ikke falde for fristelsen til at plukke blomsterne med hjem til stuen. Vi vil i stedet gerne snakke om marken, hvis nogen kigger ind til Akva," lyder det.

Publiceret 12 August 2020 18:30