Et lille udsnit af den fast Smukfest-gruppe fra Skanderborg. Søstrene Tanja og Sara står yderst til højre, mens Katrine, der lægger baghave til hjemmefesten, står mellem Anders og Kasper. Privatfoto

Et lille udsnit af den fast Smukfest-gruppe fra Skanderborg. Søstrene Tanja og Sara står yderst til højre, mens Katrine, der lægger baghave til hjemmefesten, står mellem Anders og Kasper. Privatfoto

Backstage Bøge: Søstre arrangerer mini-Smukfest

Søstrene Sara og Tanja vil ikke gå glip af en Smukfest. Nu holder de deres egen Walthers Hjemmefest i baghaven med masser af venner og Waltherånd

Af
Grethe Bo Madsen

To af dem, der med det samme kastede sig over ideen med Walthers Hjemmefest, er søstrenen Tanja og Sara Mikkelsen fra Skanderborg, der sammen med en stor flok venner og Smukfest-entusiaster arrangerer deres egen hjemmefest under temaet Backstage Bøge.

"Vi mangler lige lidt i forhold til finurligheder, der har vi endnu ikke været helt så kreative, men ellers er vi ved at være klar til hjemmefest på lørdag," fortæller Sara.

Festen holdes i veninden Katrines baghave, og som det ser ud nu bliver dte en eksklusiv fest for godt 30 stykker inkarnerede smuklinge.

Legendariske barer

"Vi lægger ud med morgenmad kl. 10 og regner med at fest igennem. Forhåbentlig kommer naboerne og fester med til langt ud på natten. Vi har arrangeret alle mulige lys, så det skulle blive rigtig flot. Vi har også været i gang med at genskabe de mest karakteristiske Smukfestbarer i Katrines baghave: Happy Hippie Bar, Champagnebaren, en vodka-juice bar og Captain Morgan. Den er der så godt nok ikke mere på Smukfest, men den vil vi gerne genopleve, så den er med på vores mini-Smukfest," forklarer hun.

Barerne har veninderne lavet ud af tørrestativer. Sara selv har hæklet to Walther-dukker, og så har hun og søsteren, der er grafiker, haft adgang til en laserskærer, og med den skåret hundredvis af små Walther-figurer ud i træ til bordpynt og til at pynte op med rundt omkring i haven. Desuden har de lavet masser af sjove boder, som på den rigtige Smukfest.

"Vi har en tatoveringsbod, hvor vi ha fået lavet tatoveringer på tatoveringspapir til at overføre på huden. Vi har også en Smuk-to-go bod, hvor man kan smukkesere sig, og et Limboland. Vi har også knæk-lys og regnslag, selvom vi naturligvis håber på godt vejr. Og så har vi naturligvis også Skovskadestuen - en kasse med plaster," fortæller Sara grinende.

Musikken til hjemmefesten ligger fast.

"Vi gider ikke høre en masse halve sange og have folk til at stå og skifte musik i et væk. Musikken ligger fast, og det bliver de hjemmefest-playlister, som Smukfest har lagt ud på Spotify," understreger hun.

Et hold garvede smuklinge

"Vi er en fast gruppe, der hører til dem, der altid står klar uden for porten kl. 15 onsdag, når festivalpladsen åbner og så spæner vi ind. Vi er over 30 år, så vi starter ikke længere helt så tidligt, som da vi var unge. Vi har også børn nu. Men vi fester stadig igennem til og med lørdag nat. Søndag plejer vi at være lidt døde. Det er i hvert fald endnu ikke lykkes mig at høre Aarhus Symfoniorkester," fortæller Sara, der er en garvet festival-deltager med 17 partoutarmbånd i bagagen.

"Jeg er helt vildt old-school og havde glædet mig sygt meget til Lionel Richie. Men ingen af os kommer på Smukfest for musikkens skyld. Vi kommer for hyggen og samværet," konstaterer hun.

Publiceret 07 August 2020 18:30