Søren Eskildsen, Skanderborg Festivalklubs ordførende direktør, har blandede følelser, når det handler om denne uges stille bøgeskov. Han glæder sig dog over de mange hjemmefester. Foto: Claus Sonne

Søren Eskildsen, Skanderborg Festivalklubs ordførende direktør, har blandede følelser, når det handler om denne uges stille bøgeskov. Han glæder sig dog over de mange hjemmefester. Foto: Claus Sonne

Smukfest:

Stilhed i skoven, men fuld tryk på hjemmefesterne

Dette års Smukfest vil gå over i historien som den første Smukfest, der blev aflyst. Til gengæld er der fuld tryk på hundredvis af smukke hjemmefester

Af
Grethe Bo Madsen

En tur gennem Dyrehaven i Skanderborg i denne uge er en små-tam affære. I stedet for tusindvis af smuklinge i højt humør, masser af musik, finurligheder, antidagligdag og Waltherånd, ligger skoven stille hen.

"Det er lidt trist. Som tusindvis af andre ildsjæle, brænder jeg for at lave festival, så det er dybt frustrerende. For første gang i rigtig mange år har vi en fuldstændig anderledes uge 32. Hvor vi normalt kører på de store klinger, højintenst med mange beslutninger, så skal jeg lige vænne mig til, at der nu er stille," fortæller Skanderborg Festivalklubs ordførende direktør, Søren Eskildsen.

Verden bedste publikum

"Jeg kommer nok til at bruge lidt tid herhjemme med en kold øl i hånden og noget tid på at gå rundt ude i skoven og tænke på det, der kunne have været. Det er et kæmpe savn. Ingen af os har prøvet en aflysning før, og vi kan vist alle mærke tristheden komme snigende," konstaterer han.

Vi havde kun et begrænset antal pakker, med udstyr til Walthers Hjemmefest, og der er totalt udsolgt

"Men jeg glæder mig trods alt helt vildt til at følge med i alle de gode hjemmefester, vores trofaste gæster holder for at få deres festival-kick. Når vi kigger på iderigdommen, må vi bare konstatere, at vi har verdens bedste publikum," konstaterer han og tilføjer, at festivalklubben allerede er i fuld gang med at planlægge næste års festival, og glæder sig til at lægge alle kræfter i at skabe den allerbedste festival i 2021.

Uvant med tavse telefoner

Også Smukfests talsmand og formand for festivalklubben, Poul Martin Bonde, fokuserer på de hundredvis af små smukfester, der i denne uge skyder op hjemme i haverne hos de dedikerede smuklinge, der har kastet sig over Walthers Hjemmefest.

"Det er meget længe siden, jeg ikke har skullet være klar til en festival først i august. Og tavse telefoner på den her tid af året, det er en meget underlige oplevelse. De plejer at stå og hoppe på det her tidspunkt. Men når vi nu ikke kan være i skoven, så har vi lavet en lille virtuel festival på hjemmesiden i stedet for, og det er da utrolig glædeligt, at så mange gerne har villet lave hjemmefester," understreger han.

5000 til hjemmefester

"Vi havde kun et begrænset antal pakker, med udstyr til Walthers Hjemmefest, og der er totalt udsolgt. Der er nok sendt hjemmefestpakker ud til omkring 500. Så hvis der er 10 med til hver af de fester, så er der 5000, der får en bid af Walthers Hjemmefest," forklarer formanden.

"Og vi har faktisk haft travlt nok. Vi tager ud og pimper et par af hjemmefesterne med livemusik, en fyldt bar og bartendere samt en masse frivillige medhjælpere. Desuden har vi lavet playlister til alle dagene med de kunstnere, man kunne have oplevet på Smukfest i år."

På smukfest.dk kan man følge med i livestreamingen af den virtuelle festival og her finder man også et program for alle dagene.

Smukfest på DR2

"Jeg gør selv, hvad jeg kan for at finde festivalstemningen frem . Og jeg glæder mig da til at følge med i dækningen af den virtuelle festival. Herhjemme samler jeg familien lørdag aften, når DR2 kl. 21 sender halvanden time med fokus på Smukfest, hvor de blandt andet er ude og dække nogle hjemmefester og tale med festivalfolk. Her deltager blandt andre Medina, Peter Sommer, Benjamin Hav fra Benal."

Publiceret 05 August 2020 14:00