Hylke og Omegns Rideforening holder nu til på Christiansminde Rideskole i stedet for på Hylke Ridecenter.

Hylke og Omegns Rideforening holder nu til på Christiansminde Rideskole i stedet for på Hylke Ridecenter.

Hylke og Omegns Rideforening: Ked af at skulle forlade Hylke Ridecenter

Et samarbejde var ikke længere muligt, siger rideforening

Af
Claus Sonne

HYLKE Hylke og Omegns Rideforening, HYOR, er ikke længere en del af Hylke Ridecenter, hvor klubben ellers har holdt til i årtier. Og det er en mærkelig fornemmelse, fortæller Elin Pedersen fra Hylke, der sidder i den nuværende bestyrelse og har været med i klubben i adskillige år.

"Det er mærkeligt, at vi ikke længere skal ride i Hylke, men vi har simpelthen ikke været i stand til at lave en aftale med Lærke (Rikskov, red.), der driver ridecentret. Det er ærgerligt, at der ikke længere er noget samarbejde," fastslår Elin Pedersen.

Hun fortæller, at da først Adrienne Hofer og derefter sønnen Jonas Hofer drev rideskolen, blev der ikke lavet skriftlige kontrakter om, hvordan samarbejdet mellem klub og center skulle foregå.

Kun en mundtlig aftale

"Der var en mundtlig aftale om betaling af leje, og hvordan rideskolen skulle køres, og der blev lagt rigtig mange frivillige timer fra klubbens medlemmer til arbejdsdage, stævner osv. som alle havde glæde af. Det fungerede faktisk rigtigt godt," siger Elin Pedersen og fortsætter:

"Det er naturligvis både tragisk og uheldigt, at der forsvinder to personer fra ridecentrets ledelse på så kort tid."

Her henviser hun til, at Adrienne Hofer i 2013 omkom ved en ulykke på ridecentret, samt at Jonas Hofer i 2018 fik et hjertestop, der har gjort, at han i dag ikke kan drive ridecentret. Det gør i stedet hans samlever Lærke Rikskov.

"Lærke bad vores formand og næstformand gå af, fordi hun ikke kunne samarbejde med dem. Så skiftede vi dem ud, men det gik heller ikke med de nye på posterne. Undervejs var det rygtedes i miljøet, at der var problemer mellem HYOR og Hylke Ridecenter, og det betød, at vi fik en henvendelse fra Christiansminde Ridecenter, hvor vi er i dag og har nogle fantastiske faciliteter," fortæller Elin Pedersen.

Hvad siger du til, at Lærke er blevet beskyldt for dyremishandling og for ikke at ville have Jonas hjem?

"Jeg har ikke selve set eller hørt om sådan noget, men i bestyrelsen tager vi selvfølgelig afstand fra sådan nogle udsagn," fastslår Elin Pedersen.

Publiceret 30 July 2020 16:30