Sophiendal Slotsrestaurant er igen i Fødevarestyrelsens søgelys.

Sophiendal Slotsrestaurant er igen i Fødevarestyrelsens søgelys.

Spisested politianmeldt for manglende rengøring

Sophiendal i Veng har fået en ny sur smiley af Fødevarestyrelsen

Af
Claus Sonne

Sophiendal Slotsrestaurant, der ligger på Låsbyvej i Veng, er af Fødevarestyrelsen blevet politianmeldt. Det sker efter et kontrolbesøg 15. juli 2020.

Politianmeldelsen skyldes mangelfuld rengøring. I rapporten, der er skrevet efter besøget, kan man blandt andet læse følgende:

"Følgende er konstateret: Fliser under bord i opvaskeområde har fedtede gule belægninger af produktion rester og olie. Ved aftørring af fliser under opvask bord med svamp, bliver flisen helt rent og fri for fedtede belægninger. Indvendig i opvaskemaskine er der lyserøde belægninger på spulearm og langs indvendig kant i opvaskemaskine."

Virksomheden havde følgende bemærkninger:

"Virksomhedens ejer oplyser, at der er indkøbt ny opvaskemaskine, som hurtigst muligt vil blive sat op, og der bliver gjort under opvaskebord."

Fødevarestyrelsen tildeler i visse tilfælde virksomheder bøder i forbindelse med et kontrolbesøg, men har også muligheden for at skride til en politianmeldelse. Det sker, oplyser styrelsen, i de tilfælde, hvor et forhold enten ikke falder ind under Fødevarestyrelsen handlemuligheder, eller hvor der er tale om gentagelsestilfælde. Det har ikke været muligt for UgeBladet at få oplyst til den konkrete grund til politianmeldelsen af Sophiendal.

Ingen egenkontrol

Også Sophiendals egenkontrol fik ved kontrolbesøget en anmærkning. Fødevarestyrelsens udsendte kunne ganske enkelt ikke finde noget form for egenkontrol med varemodtagelse, opvarmning og nedkøling i hverken 2019 eller 2020. Det, selvom der på stedet findes skemaer til egenkontrol.

Også 12. oktober 2019 reddede Sophiendal sig en sur smiley efter et kontrolbesøg. Også her var årsagen mangelfuld rengøring, hvilket kostede en bøde på 10.000 kr.

29. januar 2020 fik stedet en såkaldt indskærpelses-smiley, fordi kontrolrapporten for de seneste fire besøg ikke, som ellers krævet, var hængt op ved indgangen.

Hele kontrolrapporten kan ses her: https://www.findsmiley.dk/Sider/KontrolRapport.aspx?Virk1784724

Publiceret 24 July 2020 09:03