Gratis låne-elcykler skal få borgere i Skanderborg Kommune til at overveje at købe selv. Pressefoto

Gratis låne-elcykler skal få borgere i Skanderborg Kommune til at overveje at købe selv. Pressefoto

Nyt initiativ:

Lån en elcykel af kommunen

Fra 1. august kan borgere i Skanderborg Kommune kvit og frit låne en elcykel og teste, om den miljøvenlige transportform er noget for dem

Skanderborg Kommunen stiller nu gratis elcykler til rådighed for borgere, der overvejer at ændre deres transportvaner. Alle med bopæl i kommunen kan låne og afprøve en elcykel i 14 eller 30 dage.

Det er Miljø- og Planudvalget i Skanderborg Kommune, som med låneordningen ønsker at sætte fokus på elcyklen som et miljøvenligt alternativ eller supplement til borgernes nuværende transportmidler.

"Jeg forestiller mig, at mange, fx pendlere eller småbørnsfamilier, kan se potentialet i at skifte bil nummer to ud med en elcykel. Og hvis vi kan være med til at påvirke det skift med en "gratis prøvetur", så er det et stort og fornuftigt skridt på vejen mod den grønne omstilling i vores kommune," siger formand for udvalget, Claus Leick.

Skanderborg Kommune samarbejder med seks lokale cykelhandlere i Hørning, Låsby, Ry, Galten og Skanderborg om udlån af elcykler. I alt udlånes 15 elcykler og to elcykler med lad. Udvalget af cykler varierer hos den enkelte cykelhandler.

Det er allerede nu muligt at booke en elcykel på www.skanderborg.dk/elcykel

Elcyklerne i Skanderborg Kommune er finansieret med midler fra Klimapuljen. Klimapuljen har til formål at understøtte initiativer, der positivt påvirker den grønne omstilling i kommunen. Der er afsat 400.000 kroner til udlån af elcykler indtil udgangen af 2022.

mj

Publiceret 15 July 2020 16:00