Allan Vadskjær Severinsen runder et skarpt hjørne. Pressefoto

Allan Vadskjær Severinsen runder et skarpt hjørne. Pressefoto

MobilePays' "far" fylder 50 år

Underdirektør Allan Vadskjær Severinsen fyldte 50 år 10. juli

skanderborg Han var med til at bygge MobilePay og nogle af landets første mobilbanker. I dag arbejder Allan Vadskjær Severinsen fra Skanderborg på næste generation af digitale løsninger, der rykker Bankdata, medlemsbankerne og 1,8 millioner kunder ind i fremtiden.

Allan Vadskjær Severinsen har viet stort set hele karrieren til it-udviklingen til finanssektoren. Først hos Danske Bank, hvor han var en af de ledende skikkelser i tilblivelsen af bankens første mobilbank og var leder af området, der udviklede den ubetingede digitale succes, MobilePay.

I dag er han hos Bankdata, hvor han har ansvaret for at millioner af danskere kan betjene sig selv på medlemsbankernes digitale kanaler. Fredag 10. juli fyldte underdirektøren 50 år og er ikke i tvivl om, at finansiel it er den rette hylde for ham.

"Sammenlignet med stort set alle andre brancher turde bankerne investere tidligt og stort i IT. Siden halv-femserne har bankerne haft ambitioner og klare mål med deres it, og det er det, der gør mit arbejde motive-rende og meningsfyldt," siger han.

Klar til næste ryk

I Bankdata har Allan Vadskjær Severinsen haft ansvaret for selvbetjeningsområdet, der bl.a. omfatter kanalerne Netbank, Mobilbank og hjemmesider

"De seneste år har vi forbedret og forfinet vores kundevendte produkter. I dag skal alle vores produkter tage udgangspunkt i at tænke bankforretning og it fundamentalt anderledes. Vi skal ikke digitalisere eksisterende processer, vi skal gentænke dem fuldstændigt set fra kundens perspektiv."

mj

Publiceret 13 July 2020 16:00