En glad ejendomsmægler, Daniel Karlsen, melder om flot salg til unge familier i ikke kun Skanderborg, men også hørning- og Stillingområdet. Pressefoto

En glad ejendomsmægler, Daniel Karlsen, melder om flot salg til unge familier i ikke kun Skanderborg, men også hørning- og Stillingområdet. Pressefoto

De unge vil bo i Skanderborg

Mere plads i hjemmet, mere natur tæt på hoveddøren og mere bolig for pengene. Det er nogle af de faktorer, der gør Skanderborg populær

huskøb "Det går forrygende," siger Daniel Karlsen, ejendomsmægler hos John Frandsen i Skanderborg, der har haft ekstra travlt det sidste år.

Her er der nemlig ikke coronakrise, her har der i stedet gennem det sidste års tid været stigende efterspørgsel på huse i Skanderborg, Stilling og Hørning-området, og det kan tydeligt aflæses på statistikken. Gennem de sidste 12 måneder er afdelingen nemlig vækstet med 49,1 procent.

"Det er ikke kun her i foråret, at der er sket en stigning. Det har været en relativ jævn vækst gennem det sidste år. Der har været gang i den hver eneste måned," fortæller han.

Konkret har afdelingen solgt 78 boliger inden for det sidste år, mod 52 i de foregående 12 måneder.

Unge førstegangskøbere

Køberne er især yngre mennesker, der skal sætte penge i fast ejendom for første gang, og de kigger mod Skanderborg i stedet for storbyen.

"Skanderborg ligger godt, tæt på Aarhus og med masser af smuk natur, en fremragende by og infrastruktur, der må siges at være helt i top. Boligpriserne er trods alt også lavere her, så man får meget mere for pengene," siger Daniel Karlsen.

Og med en vækst på 49,1 procent på et år er Daniel Karlsen fyldt med optimisme i forhold til fremtiden, og han forudser, at det langt fra er slut.

"Folk har virkelig fået øje for Skanderborg og alle byens kvaliteter. Der er befolkningstilvækst, så jeg tror på, at den stigende efterspørgsel vil fortsætte," siger han.

mj

Publiceret 10 July 2020 14:15