Hvis du vil kombinere en storby-tur med stranden, så er Moesgård et oplagt valg. Foto: VisitAarhus

Hvis du vil kombinere en storby-tur med stranden, så er Moesgård et oplagt valg. Foto: VisitAarhus

Ud i bølgen blå:

Tre fantastiske sommerstrande i Østjylland

Sommerferie og strandtur går hånd i hånd, og regionen har et væld af skønne muligheder

Af
Martin Jørgensen

Middelhavets strande bliver fattigere på tusindvis af danskere i denne sommer, da udlandsturismen for en stund er sat på pause. Men bare fordi turen ikke går til Italien eller Frankrig, så betyder det ikke, at man ikke kan få sit behov for en strandtur opfyldt.

I lokalområdet byder Østjylland nemlig på kilometerlange sandstrande, og her er en liste med tre forslag til, hvor din sommerdag skal tilbringes.

Moesgård Strand

Syd for Aarhus finder du Moesgård Strand. Plussiden er, at stranden er fin og utrolig børnevenlig, og der findes masser af plads til aktiviteter, hvor kun fantasien sætter grænser. Der er tilmed også en handicapvenlig badebro, så alle har mulighed for at få dyppet sit korpus i det østjyske farvand tæt på regionens storby.

At det er tæt på Smilets By betyder, at stranden er let tilgængelig for alle med bopæl i Aarhus Kommune. Men samtidig risikerer man også dage, hvor man må affinde sig med at ligge tæt. Menneskemylder kan forekomme, men har man pakket en stor portion tolerance i strandtasken, så kan selv den mest skingre barnestemme ikke ødelægge noget.

Grenaa Strand

Danmarks næstbedste strand finder du på Djursland på Grenaa Strand. Det er den i hvert fald kåret til for år tilbage. Faktisk er det to strande, som er adskilt af Polderrevet, der er et velbesøgt fiskested med hornfisk og ørreder. Men frygt ej, du behøver ikke fiskegrej eller vaders for at nyde en dag ved Grenaa Strand. Her er der nemlig lav vanddybde, fint sand og aktiviteter en masse, herunder beach-volley.

I Grenaa findes en af de bedste strande i Jylland. Foto: VisitAarhus

I Grenaa findes en af de bedste strande i Jylland. Foto: VisitAarhus

Bevæger du dig mod syd støder du et område med udsigt til Havknuden. Her er det strandenes creme de la creme, der giver de besøgende en mulighed for at få en strandoplevelse i særklasse. Den er, ligesom Moesgård Strand, meget velbesøgt, men hvorom alting er, Grenaa Strand er et must see.

Fjellerup Strand

Vil du kombinere historie og strandtur, så er Fjellerup Strand oplagt. Her er der nemlig en udstilling ved stranden omkring områdets fiskerihistorie, som du kan blive klogere på. Det kan man dog ikke få en helt dag til at gå med, så derfor er det perfekt, at du også her kan springe fra badebro - både i lavt og dybt vand.

Området ved Fjellerup Strand har en spændende maritim fortid, som du kan se en udstilling af tæt på stranden. Foto: VisitAarhus

Området ved Fjellerup Strand har en spændende maritim fortid, som du kan se en udstilling af tæt på stranden. Foto: VisitAarhus

Ved Fjellerup Strand ligger flere restauranter, campingpladser med sommerkøbmænd, så du bestemmer selv, om du tager en madpakke med hjemmefra eller får et østjysk sommermåltid. Måske fiskerihistorien har inspireret dig til at prøve den lokale fangst.

Publiceret 04 July 2020 10:00