Den nye lokalbetjent i Galten Skovby området elsker dialogen, især med børn og unge, siger hun. Foto: Michael Wulff

Den nye lokalbetjent i Galten Skovby området elsker dialogen, især med børn og unge, siger hun. Foto: Michael Wulff

Ny lokalbetjent:

Jeg bruger stemmen

Kathrine Hackenberger var tæt på at blive den første kvinde i Politiets Aktionsstyrke - nu er hun i stedet landet i et andet drømmejob

Af
Michael Wulff

GALTEN-SKOVBY "Jeg havde da hørt, at nu der var kommet en kvindelig lokalbetjent, 'så kan vi gøre, som vi vil', fortæller Kathrine Hackenberger, da vi mødes en tidlig morgen på det lille politikontor på Galten Biblitotek, hvor hun er startet i juni måned.

Så står den unge knallertkører med en gæld på måske mere end én million kroner. Det ødelægger jo sådant et liv

Kathrine Hackenberger

Men de unge på de lidt for hurtige knallerter kom hurtigt til at skifte opfattelse, for den kvindelige lokalbetjent ved også en hel masse om knallerter.

"Og jeg vil rigtig gerne have fat i de knallertbøller, som ikke kender konsekvensen ved en alvorlig ulykke, hvor forsikringen ikke dækker. Så står den unge knallertkører med en gæld på måske mere end én million kroner. Det ødelægger jo sådant et liv."

Kathrine Hackenberger dyrker også crossfitness, som blev skabt til det amerikanske politi og militær. Så det er en veltrimmet lokalbetjent, som borgerne i Galten Skovby har fået. Foto: Michael Wulff

Kathrine Hackenberger dyrker også crossfitness, som blev skabt til det amerikanske politi og militær. Så det er en veltrimmet lokalbetjent, som borgerne i Galten Skovby har fået. Foto: Michael Wulff

Opvokset i Skovby

32-årige Kathrine Hackenberger kom til Skovby med sine forældre, da hun var to måneder gammel. Hun kom i Den Fri Hestehaveskole, som hun elskede, selvom skolekammeraterne var lidt langt væk, når hun havde fri.

"De boede jo i Sjelle og Skjørring, men det var en rigtig god skole," siger hun.

I fritiden startede hun allerede i fem-seks års alderen til fodbold og gymnastik.

"Især gymnastikken dyrkede jeg meget og har været instruktør gennem mange år."

'Sindssyg høj pyramide'

Den unge Kathrine så sammen med sine teenage-veninder en opvisning med AGF-cheerleaders og tænkte: "Det kan vi gøre bedre."

Så de dannede et hold i Galten, og gik rask til værks.

Vi vidste jo ikke, at der faktisk er et helt forbund bag cheerleaders og masser af regler for, hvor høje sådan nogle menneskepyramider må være. Er du sindssyg, hvor var det højt, det, vi skabte

Kathrine Hackenberger

"Vi vidste jo ikke, at der faktisk er et helt forbund bag cheerleaders og masser af regler for, hvor høje sådan nogle menneskepyramider må være. Er du sindssyg, hvor var det højt, det, vi skabte," griner hun bag skrivebordet.

Pigerne tog senere til Aarhus og blev en del af Aarhus Tigers.

Kathrine Hackenberger blev landstræner for cheerleaderne. Senest har hun været kommentator på livestreaming fra mesterskaberne, indtil coronaen fik aflyst DM i foråret.

Politiets Aktionsstyrke

Da du kom på Politiskolen, drømte du så om at blive lokalbetjent som 32-årig?

"Nej, jeg drømte om at blive den første kvinde i Politiets Aktionsstyrke. Og jeg var godt på vej i 2014, hvor jeg lå i top 10 i alle prøver - indtil jeg fik skinnebensbetændelse. Det var rigtig ærgerligt," siger hun og lyser hurtigt op, da hun fortæller om sin ankomst i november til Sydøstjyllands Politi i Horsens.

"I Horsens var jeg med i det forebyggende arbejde for børn og unge. Det giver en masse nærvær, og hvor de voksne, som vi kommer i kontakt med, sjældent kan flyttes, er det anderledes med de unge," siger hun.

"Det giver mig et drive at hjælpe folk, og især at få børn og unge i tale, inden de kommer ud i det helt slemme."

Aktion på hjemmefronten

Privat bor Kathrine fem minutter fra politikontoret i Galten. Hun bor med sin mand, Carsten, der har en fortid hos militærpolitiet.

"Og det er en stor fordel, at han kender jargonen fra mit arbejde. Og rart at kunne støtte sig til ham, når du har været ude til en voldsom ulykke," siger Kathrine Hackenberger.

Parret fik sidste år Thor, som snart fylder 15 måneder.

"Og han er ekstremt aktiv og kan holde os i gang. Han går i dagpleje i Galten, hvor jeg afleverer ham. Og derfor er jeg også glad for, at jeg ikke kom ind i aktionsstyrken, for der skal du bo på Sjælland indenfor én time til København."

Kan ikke sidde stille

Idéen om at blive politibetjent fik hun efter et par år som elev på Langkær Gymnasium i Tilst.

"Jeg troede, jeg skulle være psykolog, men pludselig gik det op for mig, at jeg da ikke kan sidde stille så længe. Og jobbet som politibetjent omfatter også rigtig meget psykologi," fortæller hun.

"Jeg vil hellere bruge min stemme, end de ting, som jeg har i bæltet."

Publiceret 04 July 2020 11:30