Sandet ligger klar på Næsset, hvor der nu igen etableres en mulighed for at køle af i søen med udsigt til midtbyen.

Sandet ligger klar på Næsset, hvor der nu igen etableres en mulighed for at køle af i søen med udsigt til midtbyen.

TV:

Nu kan du igen få en dukkert på Næsset

Næsset ud mod Skanderborg Sø er fyldt med rørskov. Men nu har kommunen fjernet lidt af den efter en gammel bestemmelse, så der kan genetableres en lille strand

Af
Michael Wulff

SKANDERBORG Et par læs sand er klar til at blive fordelt på det nordligste af Næsset ved Oddervej lige overfor Skanderborg bymidte.

"Vi genetablerer den lille strand, som flere borgere har efterspurgt," fortæller biolog i Skanderborg Kommune Hanne Medum Lærke, da Uge-Bladet sætter hende stævne ved søbredden.

Stranden har tidligere været tilgængelig, men har det seneste år været groet til med rørskov, som fylder det meste af Næsset ud mod Skanderborg Sø.

Før loven trådte i kraft

Og rørskoven må ikke fjernes, bortset fra det sted, hvor der nu genetableres en bademulighed.

"Der har altid været åbent på dette sted, helt tilbage fra før Naturbeskyttelsesloven trådte i kraft," siger Hanne Medum Lærke.

"Så kommunen har ret til at åbne her igen, og det gør vi gerne, for rigtig mange borgere især med små børn vil kunne få glæde af stedet."

Ønske om udsigt og broer

Uge-Bladet erfarer, at flere borgere godt kunne tænke sig, at rørskoven blev beskåret yderligere for at kunne lave broer og skabe en bedre udsigt til byen på den anden side af søen.

Hertil forklarer biologen:

"Det er jo hjemsted for masser af insekter og fugle. Og vi biologer ser en værdi i sig selv, for det er jo en del af det moderne ord biodiversitet."

"Og så er rørskoven og søen omfattet af Naturbeskyttelsesloven og må ikke røres uden dispensation, med mindre vi tidligere har haft åbnet, som den genetablerede strand er et bevis på."

Publiceret 03 July 2020 18:00