Glimt fra Ferskvandsmuseets sommeraktiviteter for børn fra tidligere år. Pressefoto

Glimt fra Ferskvandsmuseets sommeraktiviteter for børn fra tidligere år. Pressefoto

Krible-krablerier i naturen for børn i sommerferien

Ferskvandsmuseet arrangerer ture i skolernes somemrferie

SOMMERFERIE Selv om Ferskvandsmuseets bygninger på Siimtoften i Ry er væk, arrangeres der alligevel naturture for børn i skolernes sommerferie.

Tirsdage, onsdage og torsdage i ugerne 27, 28 og 29 kan børn og voksne komme på naturture og opleve noget om livet i søen, skovens smådyr og smage på søens fisk.

Et samarbejde mellem Skanderborg Kommune, Natur og Miljø, Museum Skanderborg, Skoleskibet Kvickly Ry og Museumsskibet Gl. Turisten har gjort det muligt, trods de manglende museumsbygninger. Aktiviteterne finder sted henh. på Sdr. Ege Strand og ved sejlture med Skoleskibet Kvickly Ry og Gl. Turisten.

På Sdr. Ege Strand i Ry kan man tirsdag 7. og 14. juli kl. 13 opleve 'Livet i søen', hvor man kan sejle ud med Skoleskibet Kvickly Ry og se på dyr og fisk i vandet.

Onsdag 8. og 15. juli kl. 13 handler det om 'Skovens dyr'. Man mødes ved Museumsskibet Gl. Turistens kajplads i Ry Havn og sejler ud med museumsskibet og går i land ved skoven og ser på skovens smådyr. Der kræves tilmelding til 'Skovens dyr' de tre onsdage. Tilmelding sker ved at sende en mail til hbs@museumskanderborg.dk

Torsdag 2., 9. og 16. juli kl. 13 er der 'Smag på søens fisk' ved Sdr. Ege Stand. Her kan man se efter fisk med vandkikkerter fra broen, skære fisk op, grille fiskene og spise dem. Medbring selv drikkevarer.

Alle aktiviteterne varer et par timer, og børn skal være ifølge med en voksen. Alle er velkomne, og det er gratis at deltage. Læs mere på www.museumskanderborg.dk/kalender. Arrangør er Ferskvandsmuseet /Museum Skanderborg og Skanderborg Kommune, Natur og Miljø.

Publiceret 02 July 2020 13:00