Direktør i Renosyd, Annemette Fuglsang. Pressefoto

Direktør i Renosyd, Annemette Fuglsang. Pressefoto

Midtjyderne siger nej tak til privatisering af affald

Ifølge ny rundspørge mener borgerne, at kommunerne fortsat bør have styring med danskernes affald

Skanderborg Håndteringen af danskernes affald er afgørende for at sundt samfund, og derfor skal affaldssektoren styres af fællesskabet. Det er konklusionen fra en ny rundspørge fra Kantar/Gallup for Dansk Affaldsforening, hvor danskerne er blevet spurgt til deres holdning til affaldssektoren.

Midtjyderne mener, at kommunale eller forbrugerejet affaldsforsyning er samfundskritisk infrastruktur, og det glæder direktør i Renosyd, Annemette Fuglsang.

”Vi har i årevis arbejdet for at gøre affald til værdi. Det betyder, at vi sikrer udnyttelse af ressourcerne med øje for både højere genanvendelse og økonomisk effektivitet. Netop derfor er håndtering af affald en samfundsopgave, som ikke kan styres alene ud fra kommercielle principper,” siger hun i en pressemeddelelse.

Stop privatisering

Undersøgelsen går samtidig imod regeringens planer om at privatisere håndteringen af de danske husholdningers affald. Disse planer forhandles der netop nu om mellem folketingspartierne og klimaminister Dan Jørgensen (S). Regeringens privatiseringsdagsorden har mødt bred kritik.

Danskerne er glade for at kunne bruge landets over 350 genbrugspladser og for, at kommunerne kan stå for den første grovsortering eller forbehandling af affaldet. 90 pct. siger derfor nej tak til privatisering her, viser rundspørgen.

”Hvor er det godt at se, at danskerne bakker op om vores arbejde i Renosyd og i resten af landets kommuner, det betyder meget, at danskerne ligesom os undres over de politiske løsninger, der i disse dage diskuteres på Christiansborg,” siger Annemette Fuglsang.

gs

Publiceret 30 June 2020 16:00