Vestermølle Haandværkerlaug og Sløngelkluppen med den flotte vogn, som kommer til at vække opsigt og glæde i fremtiden.

Vestermølle Haandværkerlaug og Sløngelkluppen med den flotte vogn, som kommer til at vække opsigt og glæde i fremtiden.

Benitos cirkusvogn er klar til at skabe glæde

Vestermølle Haandværkerlaug fik efter 400 arbejdstimer afleveret en særdeles kendt vogn til Di Heslige Slønglers Klup

Af
Michael Wulff

VESTERMØLLE Allerede på lang afstand får man et smil på læben ved udsigt til den cirkusvogn, som er kendt fra Ole Lund Kirkegaards bøger om Orla Frøsnapper.

"Ja, er den ikke fantastisk," lyder det fra en af de gæster, som er inviteret med til indvielsen af Cirkus Benitos vogn.

Di Heslige Slønglers Klup holder ikke Store Sløngeldag i 2020 på grund af coronakrisen. Men det betyder ikke, at sløngelkluppen ligger stille, for forleden præsenterede de den farvestrålende cirkusvogn med skrå vinduesrammer og skæv bagdør.

Fra Gummi Tarzan til vogn

"Det er virkelig en drøm for os, at håndværkerne på Vestermølle sagde ja til opgaven," lyder det fra Uffe Høj, oversløngel.

I første omgang var det Ole Holm fra Haandværkerlauget, som blev spurgt, om det var muligt at bygge vognen.

"Og jeg var jo alligevel i gang med den 240 cm høje Gummi Tarzan, så det så jeg ingen problem i."

Skæve vinkler

Vestermølle Haandværkerlaug fik tegninger fra fortællingen om Orla Frøsnapper. Og så gik de dygtige og pensionerede håndværkere i aktion.

Med fondsmidler fra Velux blev en ny trailer købt og skilt ad, og cirkusvognen bygget op i stedet med alle sine finurligheder. "Ole Lund Kirkegaard var jo heller ikke til vater og lod," siger Frede Andersen med et smil.

Nu skal cirkusvognen til syn og så er planen, at den skal på landevejen.

"Vi får se, hvor langt den kommer. Ole Lund Kirkegaard er jo oversat til 26 sprog og vældig populær rundt omkring," forklarer Uffe Høj.

"Men i 2021 vil du se den i Byparken i Skanderborg, når vi har Sløngeldag. Den bliver et naturligt element i de kulisser, vi skaber, tro mod Ole Lund Kirkegaards historier.

Publiceret 29 June 2020 06:00