Livet i søen skal udforskes for store og små. Pressefoto

Livet i søen skal udforskes for store og små. Pressefoto

Sommer i Ry:

Ferskvandsmuseet laver aktiviteter for børn

Det er gratis for alle at deltage i de mange arrangementer hen over sommeren

ry Hvilke fisk og smådyr lever der i søerne ved Ry? Og hvilke dyr, kribler rundt i skovbunden? Hvordan smager en grillet ørred?

Disse og mange andre spørgsmål kan børn og voksne få svar på ved selvsyn. Ferskvandsmuseet arrangerer nemlig i juli måned en række naturture sammen med Skanderborg Kommune, Natur & Miljø. Aktiviteterne finder sted ved henholdsvis Sdr. Ege Strand i Ry og med Museumsskibet Gl. Turisten.

Det starter på Sdr. Ege Strand i Ry tirsdag 30. juni kl. 13 med 'Livet i søen'. Vi sejler ud med Skoleskibet Kvickly Ry og ser på dyr og fisk i vandet ved hjælp af vandkikkert, lup og sænkenet. Tirsdag 7. og 14. juli gentages denne tur.

Børnene får lov til at få frisk fisk mellem hænderne. Pressefoto

Børnene får lov til at få frisk fisk mellem hænderne. Pressefoto

Skovens dyr og fisk

Onsdag 1., 8. og 15. juli kl. 13 handler det om 'Skovens dyr'. Mødestedet er ved Museumsskibet Gl. Turistens kajplads i Ry Havn, hvorefter der sejles ud med museumsskibet og går i land ved skoven, hvor der bliver set på skovens smådyr. Der kræves tilmelding til 'Skovens dyr' de tre onsdage. Tilmelding sker ved at sende en mail til hbs@museumskanderborg.dk

Torsdag 2., 9. og 16. juli kl. 13 er der 'Smag på søens fisk' ved Sdr. Ege Stand. Her bliver det kigget efter fisk med vandkikkerter fra broen, skærer fisk op og ser på organer, griller fiskene og spiser dem. Drikkevarer skal selv medbringes.

Alle aktiviteterne varer et par timer, og børn skal være ifølge med en voksen. Alle er velkomne, og det er gratis at deltage. Læs evt. mere på www.museumskanderborg.dk/kalender.

Aktiviteter på både land og vand. Pressefoto

Aktiviteter på både land og vand. Pressefoto

mj

Publiceret 28 June 2020 06:00