Det ser afslappet ud i Gl. Rye, men tag ikke fejl. Når uge 30 er forbi, er rigtig mange af landsbyens borgere blevet klogere på oplevelser. Foto: Michael Wulff

Det ser afslappet ud i Gl. Rye, men tag ikke fejl. Når uge 30 er forbi, er rigtig mange af landsbyens borgere blevet klogere på oplevelser. Foto: Michael Wulff

Nytænk:

Folk fra Gl. Rye tager på ferie - i Gl. Rye

Uge 30 er udvalgt til at mødes og blive klogere i det lille landsbysamfund

Af
Michael Wulff

GAMMEL RYE Landsbyen Gl. Rye med kun godt 1.500 indbyggere bobler igen af kreativitet. Nu vil de holde ferie sammen i uge 30.

"Ja, det bliver sådan en slags højskole - bare uden højskole," lyder det fra styregruppen, som denne morgen i juni er samlet omkring den køkkenternede dug i haven ved kontorfællesskabet Transistor på Horsensvej i Gl. Rye.

Tanker omkring et bål

Coronakrisen har skabt mange initiativer dette forår.

I Gl. Rye sad en kreds af brugerne fra Transistor omkring et bål og lod tankerne flyve, da grænserne til det store udland lukkede ned.

"Og så talte vi om, hvorfor ikke holde en fælles sommerferie med indhold lige her, hvor vi bor," lyder det fra bordet.

Morgensang i byen

Der blev nedsat en syv-personers styregruppe, som snart barsler med det færdige program.

"Vi starter hver dag med fælles morgensang her på gårdspladsen foran Hall of Drums. Der vil nogle af vores 15-20 musikere i byen lede sangen," siger Louise Overgaard Pedersen og bliver suppleret af Britt-Karin Hallingdal:

"Det kan være alt fra havevandringer over loppemarkeder til eventyr og foredrag. Dyrskue, vandkamps-mesterskab og Skumle øller og mad fra bål er blot nogle af mulighederne. Noget er gratis, andet koster noget.

"De deltagende skal selv yde noget. Måske bidrager du om onsdagen, men tager så imod torsdag og fredag," siger Arne Hallingdal.

Sikkerheden ved samling

Der vil også være tilmelding for nogle af arrangementerne. Sikkerheden i corona-tiden er ikke glemt.

"Men vi håber, at forsamlingstallet bliver hævet til 100, som planlagt til at træde i kraft 8. juli. Så vil der ikke blive problemer."

Publiceret 28 June 2020 11:30