Leen gør, at Niels kan skære græsset, så

Leen gør, at Niels kan skære græsset, så "det falder flot, ligger flot og er skåret tæt," som han siger. Foto og video: Michael Wulff

TV: Leen slibes:

Høslætlauget slår til igen mod græsset

Endnu engang rykker naboer til en tønde land med græs i Gram ud for at skabe gode forhold for andre planter

Af
Michael Wulff

GRAM, SKANDERBORG Det offentlige areal lige syd for Gram, nær T-krydset Gramvej-Virringvej er beplantet med vildt græs.

"Og græsset vinder, så i høslætlauget (hø-slæt-laug) slår vi græs, så vi kan give andre planter de bedste betingelser," fortæller Niels Carstensen.

Han er sammen med Erik Kristensen mødt frem for at give et lille indblik i den naturoplevelse, det er, når leen svinges og høstakken vokser.

"Du kan jo bruge en traktor og en skårlægger til arbejdet, men vi har ingen traktor, i stedet kan den der musevikke få lov at stå, når vi nænsomt går udenom med leen," fortæller de to.

Åbent græs

På søndag 28. juni mellem klokken 10 og 12 kan man komme forbi og nyde det gamle håndværk og måske selv prøve leen eller en rive.

"Eller bare stå og heppe fra sidelinjen," siger Erik Kristensen, der styrer riven i dag.

"Vi skal også have stakket høet og måske lavet et stativ mere, for da vi inviterede for to år siden, var det meget populært at hente hø, fordi vi havde så tør en sommer," siger Niels Carstensen, inden datteren Anna på snart to får kæmpet sig igennem det græs, som fortsat står højt, for at komme op på armen.

"Det giver også god motion, som vi jo alle skal have."

Publiceret 27 June 2020 11:20