Ry har masser af hyggelige kroge, blandt andet piphusene udenfor butik Værdig, hvor man kan krybe i skjul med en kop kaffe. Foto: Per Bille

Ry har masser af hyggelige kroge, blandt andet piphusene udenfor butik Værdig, hvor man kan krybe i skjul med en kop kaffe. Foto: Per Bille

Lokal sommerferie-opfordring:

'Kom til os, kære turist'

Der venter masser af skønne ferieoplevelser i Søhøjlandet, ikke mindst i byerne Ry, Galten, Hørning og Skanderborg

Af
Grethe Bo Madsen

Fede shoppingoplevelser, gratis parkeringspladser tæt på bymidten og skøn natur. Skanderborgs større byer har meget at tilbyde turisterne. UgeBladet har spurgt cityforeningerne, hvad de hver især vil fremhæve, ved netop deres by.

Lone Nielsen, Ry City:

"Ry har fantastiske specialbutikker med supergod service et et varieret udvalg. Vi har en hyggelig og overskuelig bymidte med mange hyggelige opholdssteder, gode restauranter og caféer. Og så har vi så heldige, at vi er omringet af den mest fantastiske natur. Her er både mulighed for en tur med bådene til Himmelbjerget eller en kanotur, stand-up paddling, skønne gå- eller cykelture. Vi er stolte af vores by og af at kunne tage imod så mange gæster, som vi gør. Og de går ikke forgæves efter en god oplevelse her."

Christian Berger, Galten Skovby City:

"I Galten Skovby har vi noget, ingen andre har, og det er Jyllands største og fedeste skatepark i midtbyen. Alene af den grund, skal turisterne kigge forbi. Her og på de andre aktivitets- og legepladser kan børnene boltre sig, mens mor og far shopper. Vi har gratis p-pladser i midtbyen, og vi har også en lokal café og restaurant, når sulten melder sig. Og så har vi flotte kunstværker, vi har beholdt fra de to gange, Galten har været Skulpturby. Skulpturerne kan ses ved torvet, ved AVKs hovedsæde og ved søen."

Jens Grøftehauge, Hørning City:

"Midt i Hørning finder du vores bytov med spændende specialbutikker og gratis p-pladser. Hørning har også masser af smuk natur og især Hørningstien rundt om byen er flittigt brugt og en travetur værd. Ved vores idrætscenter er der netop indviet en splinterny minigolfbane og tæt ved byen ligger et af Jyllands største gallerier, Galleri Art Expo. Og så er der ikke langt fra Hørning til den skønne strand ved Stilling Sø."

Lene Langballe, Skanderborg City:

"Turisterne skal komme til Skanderborg for at opleve en lille storby, der har det hele: Et supergodt handelsliv, mange spændende specialbutikker og et butikscenter samt masser af gratis p-pladser fordelt over hele byen. Børnebogsforfatteren Ole Lund Kirkegaard er vokset op i Skanderborg, og når man færdes i byen støder man på figurerne fra hans univers overalt, lige fra det store gavlmaleri, de mange metalplader spredy gennem Adelgade til skulpturerne med de tohovede drager og Købmandens Butik."

Publiceret 25 June 2020 10:00