Glæde på Skanderborg Bryghus, da en stor check skiftede hænder. Foto: Michael Wulff

Glæde på Skanderborg Bryghus, da en stor check skiftede hænder. Foto: Michael Wulff

Bryghuset har "brygget" en bund til Sølund 2021

Sponsorer støtter også op om Sølund Musik-Festival i året, hvor den ikke blev til noget - festivalformand er glad

Af
Michael Wulff

SKANDERBORG "Det er overvældende og et fantastisk klap på skulderen til vores festival, som måske er Danmarks vigtigste," siger Sølund Musik-Festivalens formand Lasse Mortensen, da han er på besøg hos Skanderborg Bryghus.

Her venter salgsdirektør Peter Fries Bottke med en check på hele 100.000 kroner.

Savnet er stort

Sølund Musik-Festival, som afholdes for udviklingshæmmede og deres ledsagere, blev som mange andre store begivenheder ramt af corona-frygten og kunne ikke gennemføres i 2020.

"Hvis du så min indbakke og telefonsvarer, så vil du se, at de er fyldt med beskeder fra ulykkelige mennesker, som ikke forstår, at de ikke kan komme til festival i år," siger Lasse Mortensen og uddyber:

"Det er jo her, de bliver kærester, finder gode venner og høre deres favoritmusik."

Lasse Mortensen var overvældet, da han modtog den store check, som han sagtens kan finde anvendelse for. 2021-programmet er ved at blive planlagt. Foto: Michael Wulff

Lasse Mortensen var overvældet, da han modtog den store check, som han sagtens kan finde anvendelse for. 2021-programmet er ved at blive planlagt. Foto: Michael Wulff

Solide sponsorer

Skanderborg Bryghus har de seneste år brygget En tov'li øl, som er blevet solgt til fordel for Sølund Musik-Festival.

Men da festivalen i 2020 måtte blive i skrivebordsskuffen, besluttede bryggeriet på Danmarksvej alligevel at sætte en produktion i gang af den belgisk inspirerede blonde øl.

50.000 Tov'li-øl

"Vi har brygget næsten 17.000 liter, som så er solgt og stadig bliver solgt. Indtil nu har det så bragt 100.000 kroner i kassen," siger Peter Fries Bottke.

"Opbakningen har været stor, ja, selv vores lokale Meny-supermarked i Højvang Centret sælger den uden fortjeneste."

Lasse Mortensen fortæller, at der ligger et kæmpestort arbejde i de næste måneder for at gøre klar til 2021-udgaven af festivalen.

"Vi er ved at skille alle vores ting ad. Alt vores merchandise med årstal på skal kasseres, mens andet kan pakkes ned og gemmes til næste år," siger festival-formanden.

"Og så er det prisværdigt, at sponsorer, som selv er trængte i denne krise, alligevel har villet afse midler til os."

Sølund Musik-Festival 2021 finder sted i dagene 8.-9. juni.

Publiceret 24 June 2020 19:00