Efter godt 25 år med Butik Amalia, har Karin Kragelund solgt butikken til Lone Löwenstein fra Mit Hjerterum. Foto: Grethe Bo

Efter godt 25 år med Butik Amalia, har Karin Kragelund solgt butikken til Lone Löwenstein fra Mit Hjerterum. Foto: Grethe Bo

Butik Amalia genåbner

Butik Amalia får ny kaptajn. 1. juli overtager Lone Löwenstein fra Mit Hjerterum roret som ny ejer

Af
Grethe Bo Madsen

butiksliv Når Karin Kragelund om få dage lukker butik Amalia for sidste gang, bliver det ikke et farvel til butikken i Adelgade. Den genopstår nemlig i samme navne formentlig allerede i midten af juli. Den nye ejer er Lone Löwenstein, indehaver af Mit Hjerterum lidt længere ned ad Adelgade.

"Karin spurgte mig i december sidste år, om jeg havde lyst til at købe hendes butik, og det krævede ikke mange sekunders betænkningstid," fortæller en storsmilende Lone, der sprang til med det samme.

Indenfor en uge var den handel på plads.

"Jeg havde ikke planer om at åbne en butik mere, men da Karin spurgte, var jeg slet ikke i tvivl om, at jeg skulle slå til. Hun er dygtig og har gjort det megagodt. Når man har en butik gennem 25 år, så er det fordi, man er en succes. Det skal jeg ikke ind og lave en helt masse om på. Butikken skal forsætte i samme spor med de samme mærker og samme stil," understreger hun.

"Det er en styrke for byen, at vi har gode og forskellige butikker. Vi henvender og til forskellige målgrupper, og det er vigtigt, vi kommer hele målgruppen igennem, så vi får så stærkt et butiksliv i Adelgade som muligt."

Fortsætter i samme spor

Når Lone 1. juli får nøglerne til Amalia er planen at bruge et par uger på at shine butikken op.

"Vi skal blandt andet have malet og sat ny belysning op. Hvis det hele klapper, så håber jeg at kunne genåbne butikken efter et par uger," oplyser hun.

I starten vil Lone selv være med i butikken og hilse på sine nye kunder, men derefter er planen, at hun selv primært er i Mit Hjerterum, mens hun har ansat en daglig leder til Amalia.

"Jeg er med i starten. Jeg vil gerne hilse på kunderne og er nysgerrig efter at møde dem. De to butikker har forskellige målgrupper. I Mit Hjerterum er kunderne lidt yngre, mens det er de lidt mere voksne, der handler i Amalia. Men der er også rigtig mange, der kommer i begge butikker."

Selvom det bliver vemodigt at sige farvel til Amalia, ser Karin frem til at få mere tid i hverdagen til andre ting.

"Det har været en svær beslutning, at sige stop, men Lone er den helt rigtige til at tage over med sit store engagement og sin gejst. Jeg ved, at butikken også bliver hendes hjertebarn, ligeson den har været mit."

Publiceret 23 June 2020 19:00